10 reguli după care se ghidează o doamnă adevărată

1.O femeie adevărată nu își impune niciodată opinia.

Ea are întotdeauna propria părere, dar este gata să accepte și un alt punct de vedere, își extinde în mod constant orizonturile și învăță mereu câte ceva de la toți cei care o înconjoară.

2.O doamnă adevărată este întotdeauna prietenoasă cu toată lumea, fie vorbește cu o servitoare sau cu un demnitar.

3.Această doamnă este total străină de șovinismul național.

Nu va folosi niciodată cuvinte discriminatorii precum „negru”, „țigan” sau alte insulte ce țin de naționalitate, culoarea pielii, apartenența politică sau religioasă. O femeie adevărată va respecta în egală măsură toate religiile, cunoscând bine obiceiurile și tradițiile poporului său.

4.O doamnă adevărat nu uită niciodată de modestie.

Acum, modestia nu este valorificată de oameni, dar prin modestie ne arătăm educația și cultura, fie la un interviu de angajare, la un examen de admitere, la teatru, în magazin sau la serviciu.

5.O doamnă adevărată nu se agită niciodată.

O femeie adevărată nu are ticuri de genul: să dea din picioare, să răsucească pixul când vorbește cu cineva sau să-și frece mâinile.

6.O doamnă adevărată mereu se aranjează, se machiază și se îmbracă cu gust și își ține spatele drept.

7.O femeie adevărată mereu îi mulțumește lui Dumnezeu. 

Împărăteasa rusă Alexandra Fyodorovna a scris în jurnalele sale: „Dacă sunteți bogați și faimoși, faceți ca oamenii să vă ierte pentru acest lucru”. Mulțumiții lui Dumnezeu sau Universului pentru ceea ce aveți și nu uitați de cei mai triști ca voi.

8.O doamnă adevărată este mereu politicoasă, nu înjură, nu bea alcool peste măsură și nu fumează.

9.O adevărată doamnă este plină de demnitate interioară pe care nimeni nu o poate îndepărta – nici războiul, nici revoluția, nici jocurile politice. Auto-disciplina, nobilimea și o inimă bună sunt mereu cu ea, oriunde se află.

10.O doamnă adevărată nu va evita niciodată munca grea.

În timpul războaielor, din empatie, marile prințese și împărătese lucrau ca surori medicale în spitale, asistând la operații complicate și ameliorând suferințele celor bolnavi.