10 reguli de aur dacă vrei să te pornești în călătorie cu mașina

Regula 1: Planul de călătorie

Fără un plan nu trebuie să te pornești la drum! Cel puțin, ar trebui să știi în ce localități vei arunca o ancoră pentru noapte sau, dacă nu mergi singur, în ce ordine veți conduce mașina. Cu toate acestea, nu trebuie să-ți prescrii strict fiecare sarcină. Drumul este imprevizibil, iar orice abatere de la plan te va face nervos. Întotdeauna trebuie să ai opțiuni de rezervă.

Regula 2: Mașina trebuie să fie curată în interior

Înainte de a pleca, aruncă tot gunoiul acumulat din mașină: cecuri de la magazine, ziare îngălbenite, pungi și acvariul pe care trebuia să-l duceți în debara. La drum lung, gunoiul se acumulează mai repede. Gunoiul acumulat este egal cu gunoiul din cap și nimic nu trebuie să te distragă și să te enerveze.

Regula 3: Nu dispare din vedere
Nu uita să spui prietenilor și rudelor unde te afli. Două mesaje pe zi nu te vor abate din drum prea mult, și în acest caz, zona de căutare a corpului dumneavoastră, bine, să zicem, a corpului adormit se va reduce considerabil.

Regula 4: Jocuri!
Suntem siguri că nu sunteți atât de bătrâni încât să nu vă puteți distra cu un joc stupid cum ar fi “într-o oră voi întâlni mai multe mașini roșii decât maro”. Este un joc straniu, dar va alunga monotonia.

Regula 5: Ia cheia de rezervă de la mașină

Nu, nu vă considerăm un idiot și un amețit. Dar judecăm după majoritatea cazurilor.

Regula 6: Nu vă grăbiți!

Ai întâlnit o priveliște frumoasă, opriți-vă, admirați și pozați locul. Ai văzut un muzeu unic, opriți-vă pentru a vă asigura că nu este un vis. Nu uita că călătoriile sunt în primul rând impresii.

Regula 7: Nu călători singur

Accidente care apar ca urmare a adormirii la volan, cel mai adesea se întâmplă când șoferul este singur.

Regula 8: Urmărește cantitatea de combustibil

Nu aştepta până se va aprinde becul de avertizare pentru combustibil. Pe un drum necunoscut, nu ştiţi niciodată când veţi întâlni prima staţie de alimentare. Imediat ce nivelul combustibilului ajunge la un sfert, căutaţi o staţie PECO.

Regula 9: Creați confort maximal

Amintiți-vă că veți petrece următoarele câteva zile în spatele volanului, și nu la o petrecere. Dacă preferați să conduceți în pijama, stați în spatele volanului în pijama.

Regula 10: Luați o hartă de hârtie

Dispozitivele electronice se pot defecta întâmplător, iar hârtia numai se încrețește. În plus, dacă urmărești traseul, vei înțelege mai clar câte au trecut și câte au rămas.