10 nivele ale conștiinței – Tu la care ești?

În tradițiile ezoterice este un lucru obișnuit să se facă distincția între anumite niveluri ale conștiinței umane. Potrivit acestui concept filozofico-religios, fiecare nivel are propria înțelegere a adevărului.

Mai jos vedeți cele 10 nivele ale conștiinței umane, conform ezoterismului.

1.Nivelul fizic al conștiinței.

La primul nivel al conștiinței, sunteți pe deplin identificați cu lumea fizică și materială. Sunteți întruchiparea mediului extern, cu toate părțile sale pozitive și negative.

De exemplu, dacă sunteți ghinionist și sărac, acceptați lucrurile așa cum sunt și credeți că nu aveți putere să vă schimbați soarta.

2.Vibrații scăzute.

Când intri în al doilea nivel al conștiinței, începeți să vă dezamăgiți în lumea înconjurătoare. Începeți să vă identificați mai puțin cu realitatea materială și externă și vă axați pe trăirile interioare.

Petreceți mai mult timp în pace și începeți să deveniți indiferent față de beneficiile pe care le puteți obține cu ajutorul banilor. Subiectul cunoașterii de sine devine interesant pentru dumneavoastră. Începeți să faceți diferența între sex și iubire, forța superficială și puterea reală.

3.Evoluați.

La al treilea nivel, deveniți mai sensibil. Începeți să vedeți lucrurile mai profund, vă permite-ți să plângeți și să simțiți durerea. Începeți să puneți întrebări filozofice și să vă dezvoltați abilități artistice.

Apoi, înțelegeți atitudinea voastră față de viață, față de sine însăși, ce este energia sexuală și cea creativă. În interiorul vostru, se naște un sentiment de empatie față de oameni, începeți să simțiți ceea ce aceștia trăiesc. Înțelegeți ce înseamnă să fii o persoană, un prieten adevărat sau un vecin săritor la nevoie.

4.De la pasiv la activ.

La acest nivel, devii o persoană cu drepturi depline și începi să joci un rol activ în viața ta, i-ai propriile decizii cu privire la cum ar trebui să-ți trăiești viața. Îți alegi prietenii în conformitate cu valorile tale, în care acum ești încrezător.

În plus, începeți să vă influențați gândurile și emoțiile, le controlați astfel încât să corespundă cu valorilor și dorințelor voastre.

5.Balanța internă.

Când veți ajunge la nivelul cinci al conștiinței, vă veți schimba stilul de viață, în conformitate cu ideile dumneavoastră. Începeți să vă tratați corpul și mintea cu respect și să o mențineți armonie și echilibru.

În plus, începeți să acordați timp pentru meditație, creație și manifestarea recunoștinței. Faceți compromisuri cu alte persoane, iar ego-ul dumneavoastră nu vă mai crează probleme.

6.Trecerea peste prăpastie.

La a șasea etapă a conștiinței, devine clar spațiul dintre lumea exterioară și cea spirituală. Te simți ca și cum ai trăi o viață dublă. Sunteți în lumea materială, dar nu mai simțiți că faceți parte din ea.

Obțineți capacitatea de a vă adapta la cele mai diverse situații, dar vă mențineți propriile principii.

În același timp, începi să meditezi mai des și să devii persoana care poate rezolva conflictele și să dai sfaturi altor oameni, care se confruntă cu probleme importante.

7.Viața spirituală.

Când ajungi la nivelul șapte al conștiinței, începi să trăiești o viață spirituală deplină. Simți o legătura profund emoțională cu tot ce te înconjoară. Începi să simți durerea celor din jur și ai răspuns la întrebări existențiale.

8.Începeți o nouă fuziune.

La nivelul opt al conștiinței, barierele dintre ego-ul tău și societate încep să se prăbușească. Nu numai că începi să îți recunoști asemănarea cu toate lucrurile din jurul tău, începi să simți o relație simbiotică între tine și tot ceea ce a fost creat în Univers.

9.Prezența.

Când ajungi la nivelul nouă al conștiinței, simți că ai o putere asupra gândurilor și sentimentelor tale încât puterea și puritatea lor încep să schimbe oamenii cu care vorbești.

Simți ca mintea, inima, spiritul, trupul și sufletul sunt un tot întreg. Astfel, vă opriți să vă percepeți ca pe o ființă individuală cu probleme egoiste. Ești un tot întreg cu Universul.

10.Dizolvarea sinelui și zborul.

La cel de-al zecelea și ultimul nivel al conștiinței, sentimentul de sine este aproape complet eliminat și tu trăiești în propria realitate spirituală.

Simțiți relația globală cu restul creațiilor Universului. Întregul Univers se mișcă cu tine. În plus, veți câștiga capacitatea de a comunica cu toate ființele într-o singură limbă. Esența ta absoarbe Universul în jurul său și, în același timp, o absoarbe.