10 lucruri de care să nu uiți niciodată!

Toată viața aștepți să întâlnești pe cineva care te va înțelege și te va accepta așa cum ești. Și apoi vine conștientizarea că acest “cineva” este întotdeauna cu tine. Și acela ești tu.

Numai în mâinile noastre este puterea de a ne accepta, de a ierta, de a ne bucura și de a visa. Decide să fi-i fericit: îmbrățișează, împărtășește, privește apusul soarelui, plantează copaci și flori, ascultă muzică, citește cărți, fă sport. Anume DECIDE – decizia ta conștientă este necesară pentru fericirea ta. NIMENI, în afară de tine, nu te va face fericit. Acesta este principiul cel mai important. Ce trebuie să mai ți-i minte?

Regula 80/20 (Legea Pareto)

80% din toate rezultatele și veniturile dvs. vă aduc doar 20% din activitățile dvs. O mare parte din ceea ce faceți nu este cu adevărat necesar. Optimizați-vă timpul. Luați în considerare: 80% de muncă aproape inutilă! Deci, cine nu are timp pentru un hobby favorit?

Legea lui Parkinson

Puteți face ceea de ce aveți nevoie, mult mai rapid. Cu cât mai mult timp alocați sarcinii, cu atât veți pierde mai mult. Și dacă aveți tendința de a amâna lucrurile până în ultima clipă, atunci indiferent dacă v-ați alocat o săptămână sau o lună, munca va fi făcut oricum în ultimele 2 zile.

Mai întâi oferă, apoi primește

În această ordine, și nu invers. Cu timpul, veți obține mai mult decât ați dat. Bucură-te de lume. În fiecare secundă este împlinită o dorință pe pământ. Mâine și a ta poate fi împlinită. Niciun om care a comis un act demn, nu a primit o recompensă mai mică decât a dat.

Greșelile și eșecurile sunt bune

Ele vă permit să obțineți o experiență neprețuită, să învățați multe lucruri interesante și să deveniți de succes, deoarece succesul în viață vine adesea numai dacă nu ați cedat greșelilor și eșecurilor. El vine doar la cel insistent.

Faceți cunoștință și comunicați cu ușurință

Tratează orice întâlnire ca și cum cei mai buni prieteni sunt acolo. Dacă începeți să comunicați cu o astfel de atitudine, veți fi mai încrezători, mai deschiși și veți atrage oameni noi. Să nu mai vorbim cât de importantă este prima impresie pozitivă.

Atitudinea ta schimbă realitatea

Pesimismul se poate ascunde în spatele unei măști a realismului. De aceea ”ai dreptate” de fiecare dată. Pe de altă parte, ar fi mai bine să nu fie întotdeauna așa, deoarece în timp, învățăm să găsim doar ceea ce căutăm …

Recunoștința este o modalitate simplă de a te simți fericit

Acesta este un instrument minunat de a menține o atitudine pozitivă față de realitatea din jur și de a ne concentra pe obiectivele potrivite. Și, de asemenea, de a face pe alții fericiți. Ceea ce te va face și mai fericit – emoțiile sunt contagioase.

Nu vă comparați cu ceilalți

Dacă vă comparați cu ceilalți, permiteți lumii exterioare să vă controleze. Schimbările de dispoziție sunt asigurate. Mult mai productiv este să vă comparați cu voi înșivă. Pentru a vedea cât de departe ai avansat și cum ai crescut în raport cu tine însuți.

Frica are ochi mari

80-90% din ceea de ce vă temeți nu se va întâmpla niciodată în realitate. Fricile există doar în cap. Și chiar dacă se întâmplă ceva, totul nu este atât de oribil cum ți-ai imaginat. Îngrijorarea este doar o pierdere de timp și efort.

Nu tratați totul prea serios

Este puțin probabil că peste câteva zeci de ani vă veți aminti de majoritatea problemelor de astăzi. Dacă vei trata prea serios gândurile și emoțiile îți vei epuiza, pur și simplu, forțele. Relaxează-te – și starea ta se va schimba într-un mod minunat.