10 Lucruri frumoase, care se vor întâmpla atunci când vei accepta Singurătatea!

Timpul petrecut în singurătate ne învață să avem încredere în propria intuiție și să ne asumăm responsabilitatea de a fi fericiți fără ajutorul cuiva. 

Mulți oameni consideră că singurătatea este plictisitoare. Ei consideră că singuraticii ar fi asociali și nimeni nu are nevoie de ei. În realitate, însă, singurătatea nu este chiar atât de rea.

Îndată ce vei accepta singurătatea, vei descoperi o mulțime de avantaje. Dacă vei reuși să te bucuri de timpul petrecut în singurătate, vei putea să te dezvolți ca personalitate.

Iată 10 lucruri care se vor întâmpla în viața ta, îndată ce vei începe să accepți singurătatea:

1.Vei avea timp să te reîncarci

Oamenii care ne înconjoară ne fură prea multă energie. Trebuie să le menținem fericrea, să îi facem să zâmbească, să le ghicim emoțiile.

Legătura constantă cu oamenii poate fi extenuantă uneori. De aceea, timpul personal îți permite să iei o pauză emoțională și să te reîncarci.

2.Vei avea timp să reflectezi

Viața trece cu o viteză foarte mare. Suntem nevoiți să acționăm repede, și deseori ne vine greu să găsim timp pentru a sta și a ne gândi la viață.

Singurătatea îți oferă șansa de a te ocupa de o auto-analiză. Ai posibilitatea de a te concentra pe propriile emoții și trăiri.

3.Îți vei conștientiza propriile emoții

Aflându-te în singurătate ajungi să ai o imagine de ansamblu mai bună asupra propriilor emoții. Reușești să înțelegi mai bine ce te întristează, ce te supără și ce te face fericit.

4.Vei începe să faci lucruri care într-adevăr te interesează

De regulă, lucrurile pe care ți le dorești cel mai mult să le încerci, nu sunt întotdeauna acelea pe care le dorește majoritatea. Fiind singur, ai libertatea de a face ceea, ce îți dorești cu adevărat.

5.Vei deveni mult mai productiv

De cele mai multe ori, prezența altor oameni ne distrage atenția de la lucrurile pe care le avem de făcut. Atunci când ești singur poți fi mult mai productiv. Mai puțină distragere.

6.Relațiile vor deveni mai plăcute

Dacă vei avea posiibilitatea să petreci timp în singurătate în mod regulat, vei începe să te bucuri de asta.

De asemenea, vei observa că te bucuri de relațiile cu alții mai mult decât o făceai înainte. Este din cauza, că timpul petrecut în singurătate te face să te apreciezi mai mult atât pe tine cât și pe alții.

7.Vei deveni mai independent

Dacă îți place să fii singur, te simți mai încrezut în abilitatea ta curentă de a fi singur. Drept rezultat, vei deveni mai independent. Nu vei mai simți dorința arzătoare de a fi în companie, sau frica de a rămâne singur.

8.Nu vei fi nevoit să fii responsabil de fericirea altora

Odată ce ești singur, unica persoană de fericirea căreia trebuie să fii preocupat, ești Tu.

9.Nu va trebui să îți ceri iertare pentru orice mișcare

Acceptând să fii singur, înveți foarte repede că singurătatea înseamnă că nu ești nevoit să îți ceri iertare în mod constant pentru ceea ce faci. Obișnuim să facem lucruri, care îi indispun pe alții și imediat ne cerem iertare pentru ele. Nu și atunci când ești singur. Dispare toată presiunea.

10.Nu vei mai simți necesitatea de validare

Mereu simțim nevoia de a primi aprobarea din partea prietenilor sau rudelor înainte de a lua o decizie. Desigur, nu este o idee rea să ceri sfatul cuiva, însă de multe ori oamenii se dau cu părerea și fără să le ceri asta. Timpul petrecut în singurătate te învață să ai încredere în intinctele proprii și să iei decizii fără vreo influență din partea celor din jur.