10 Lecții de Viață, pe care le-ai putea învăța de la Pisica ta!

Pisicile au o viziune diferită a lumii. Dacă câinele își face griji pentru tine și pentru fericirea ta, atunci pisica are mai multă grijă de propria stare de bine.

Așadar, ce ne-ar sfătui o pisică să facem pentru a ne găsi locul în viață și a o face minunată?

1.Te iubesc, dar pe mine mă iubesc mai mult. Iubește-te pe tine însuți. Dormi cât trebuie, mănâncă câte puțin în decursul zilei și fă doar ceea, ce îți este interesant. Stabilește-ți standarde înalte și ține cont de ele, de parcă nu ai avea alte variante. Fă ca interesele tale să fie prioritare, atât cele fizice, emoționale și spirituale. Atunci când vei fi sănătos în toate aceste sensuri, lumea va fi plină de oportunități deschise pentru tine.

2.Acceptă darurile și prețuiește intențiile bune. Uneori îți voi aduce vreun șoricel sau vreo pasăre prinsă de mine. Este un dar. Dacă nu e cadoul pe care ți l-ai dori, să știi că eu ți-l dăruiesc, pentru că te iubesc. Lumea e plină de daruri. Observă-le, caută-le și prețuiește-i pe cei, care ți le oferă.

3.Focusează-ți atenția asupra lucrurilor, pe care ți le dorești cu adevărat și fii insistent, până când nu vei obține asta. Nu există opțiunea „Nu”. Așa cum pisica ta, când este flămândă nu te lasă în pace până nu o hrănești, fă și tu tot ce este necesar ca să obții ceea de ce ai nevoie.

4.Învață-i pe alții, cum trebuie să te trateze. Atunci când pisica ta vrea să fie mângâiata, vine și se așează la tine în brațe. Dacă pleci, vine după tine și te urmărește până când nu faci ceea ce își dorește ea.

5.Comportă-te ca un rege. Fii încrezut în sine, chiar dacă în interior ai unele îndoieli. Dacă vei face asta un timp îndelungat, creierul tău va crede în asta. Regii nu se agită. Dacă pisica face ceva, atunci asta e bine pentru ea. Te privește de sus, aflându-se chiar și în cele mai ridicole situații.

6.Aspectul contează. Aranjează-ți bine blana și poartă accesorii frumoase. Spre deosebire de câini, care se bucură de orice haină în care îi îmbraci, pisicile sunt mai pretențioase. Gulerul meu trebuie să reflecte personalitatea mea. Simplu, elegant și cu o notă ușoară de chic boem. Îți place sau nu, aspectul tău arată întregii lumi, ce simți tu pentru sine, cum te apreciezi.

7.Fii independent. Depind de tine pentru că am nevoie de hrană și apă, pentru că mă aflu în casa ta, dar în rest eu mă bazez pe mine însămi. Iubesc compania ta, dar iubesc și singurătatea. Eu sunt responsabilă de dispoziția, emoțiile și necesitățile mele.

8.Respectă granițele mele. Te voi mușca sau voi protesta dacă îmi vei întrerupe somnul, îmi vei lua jucăria, vei aduce în casa noastră un câine sau în vreun alt mod îmi vei distruge lumea înconjurătoare. Nu am nevoie de multe, dar îmi place, să fiu tratată cu respect.

9.Înfruntă-ți frica. Ridică-te la cele mai înfricoșătoare înălțimi, chiar dacă nu știi cum vei coborî de acolo. Mergi, încotro îți dorești să mergi prin viață și nu te teme. Întotdeauna vei găsi calea spre casă.

10.Continuă să mergi înainte. Dacă ai căzut, prefă-te că așa și a fost gândit. Nu te concentra asupra faptului că ai căzut, gândește-te cum să te ridici. Cu toții uneori cădem. Ridică-te și mergi înainte.