10 idei simple care îți vor face viața mai ușoară

De ce să îți complici viața dacă o poți face să fie ușoară? Pentru a te ajuta să stăpânești arta simplificării vieții, am adunat 10 idei, care cu siguranță îți vor fi de folos.

1. Limitează fluxul de informații

Foarte multă informație “zboară” către noi în fiecare zi – de la TV, telefon, de pe paginile publice și portalurile de știri. Informații cu impact negativ, despre accidente, incendii, copii bolnavi ce au nevoie de ajutor, etc. Toate aceste noutăți nu-ți provoacă decât emoții negative și triste.

Limitează fluxul de informații. Alege câmpul de informații să fie unul pozitiv, care să-ți creeze doar emoții pozitive.

2. Fă ordine în gândurile tale

Încetează să mai hrănești gândurile negative. Ai o singură viață, care trebuie trăită aici și acum. Lasă trecutul și învață să renunți la gândurile care te “trag în jos”.

3. Renunță la cardurile de credit

La nivel de energie, un card de credit este un canal de comunicare între tine și bancă, prin care există un flux constant de energie dinspre tine. Și atunci te gândești “De ce nu am putere, de ce sunt mereu într-o dispoziție proastă și de ce mă enervează totul și toată lumea?”

Fă tot posibilul să îți închizi toate cardurile de credit cât mai repede posibil și vei simți imediat cum a devenit mai ușor pentru tine să respiri.

4. Fă ordine pe rețelele de socializare și gadgeturi

Așa cum faci curat în casă și dulap, exact așa trebuie să faci ordine și pe rețelele de socializare și gadgeturi. Nu mai urmări persoanele și paginile de care nu ești interesat. Șterge sutele de poze identice care doar ocupă spațiu pe dispozitivele tale. Exact același lucru fă și cu lista de contacte. Probabil că ai o mulțime de contacte de care nu ai nevoie.

5. Învață să spui NU

Nu-ți fie teamă să fii inconfortabil pentru ceilalți, fie-ți frică să-ți trăiești viața într-un mod convenabil pentru ceilalți. Dacă ți se cere ceva și nu vrei să faci, atunci spune NU. La început poate să îți pară dificil, dar învață să spui NU fără sentimente de vinovăție. Timpul tău este prețios, nu le permite oamenilor să profite de tine.

6. Petrece mai puțin timp cu telefonul în mână

Ar fi ideal dacă ai petrece măcar o zi din lună fără telefon și fără internet. Da, pare foarte dificil și aproape imposibil. Dar fii sigur, dacă vei renunța cel puțin pentru câteva ore la telefon și la internet, vei avea mai mult timp la dispoziție pentru alte lucruri mult mai importante și valoroase.

7. Gestionează corect bugetul

Analizează în mod regulat pe ce cheltui banii. Sunt unele lucruri de care cu siguranță nu aveai nevoie, iar odată ce le-ai achiziționat, banii au fost “închiși”. Învață să îți gestionezi corect bugetul și să cheltui banii rațional.

8. Rezolvă la timp problemele

Chiar și cea mai mică și nesemnificativă problemă poate crește, dacă nu este rezolvată la timp. Astfel, este foarte important ca atunci când apare o problemă, să nu închizi ochii și să te prefaci că nu există, dar să o rezolvi. În așa mod, sufletul tău va fi plin de pace și liniște.

9. Învață-te să te oprești la timp

Nu te forța niciodată să faci ceva care nu-ți aduce satisfacție. Nu îți mai place jobul pe care îl ai? Nu mai vrei să te afli într-o relație cu cineva? Nu vrei să mergi la orele suplimentare de limbă engleză? Atunci oprește-te și mergi într-o altă direcție, care poate fi una mult mai utilă pentru tine.

10. Fii responsabil de alegerea ta

Nu abilitățile și talentele noastre arată cine suntem cu adevărat, ci doar alegerile pe care le facem. Fiecare acțiune sau inacțiune a ta este o alegere și nimeni altcineva decât tine nu este responsabil pentru ea. Tu ești scenaristul propriei vieți.