
Iată care sunt principalele greșeli financiare, pe care le comiți în fiecare zi!
1.Nu atragi atenția, pe ce cheltuiești banii
Banii iubesc să fie numărați. Atâta timp cât nu ții evidența cheltuielilor tale, nu știi pe ce se duc banii și nu poți reduce cheltuielile în mod competent.
2.Nu pui deoparte câte o sumă mică în fiecare zi
Economisind în fiecare zi câte o sumă mică, la sfârșitul lunii te poți bucura cu un cadou mult așteptat.
Nu te teme de faptul, că după ce vei începe să economisești, calitatea vieții tale va scădea brusc. În realitate, nu vei simți diferența.
3.Nu cauți produse cu reducere
Să profiți de reduceri nu este doar plăcut, dar și avantajos. Nu vei arăta mai sărac în ochii celor din jur, cel mai probabil, ei vor aprecia abordarea ta pragmatică.
Un obicei bun este să-ți înnoiești garderoba în afara sezonului: papucii de iarnă sunt mai ieftini vara.
4.Nu faci lista de cumpărături
Să mergi la cumpărături flămând și fără listă se consideră de mult timp o idee proastă. Acest obicei îți va permite să eviți cheltuielile suplimentare.
Dacă întotdeauna îți uiți lista acasă, atunci notează-ți totul în aplicația telefonului.
5.Renunți prea repede la bani
Astăzi tranzacțiile se efectuează în câteva secunde, ceea ce pe lângă plusuri, are și minusurile sale.
Nu fă achiziții serioase în mod impulsiv. Respectă regula celor 24 de ore: dacă după o zi vei fi la fel de încrezut să cumperi sau să achiți acel serviciu, atunci fă-o. Dar, de cele mai multe ori, noi renunțăm ușor la ideea de ieri.
6.Nu utilizezi un card bancar cu cashback
În prezent, aproape toate băncile oferă carduri de debit cu cashback. Îți rămâne doar să compari avantajele și dezavantajele și să alegi varianta cea mai potrivită.
7.Te lași păcălit de publicitate
Publicitatea de pe internet sau de la televizor ne influențează preferințele de consumator. Ne dorim să cumprăm anume acea pastă de dinți pe care o folosește blonda din reclamă. Și nu atragem atenția că produsul diferă de celelalte doar după preț.
Alege produsele ținând cont de calitate și nu de promovare.
8.Continui să faci ceea, ce îți aduce puțini bani
Să muncești de dragul serviciului – este o abordare eroică, dar nu și practică. Adună-ți toată voința în pumn și găsește un loc nou, unde vei fi prețuit ca specialist, iar remunerarea îți va aduce bucurie.
9.Nu folosești timpul liber, pentru a câștiga mai mult
Timpul și forțele tale sunt niște resurse valoroase, care îți permit să obții mai mult. Desigur, dacă nu le irosești în zadar.
10.Nu acorzi atenția cuvenită activului cel mai principal – sănătății tale
Dacă job-ul tău s-a transformat într-un stres îndelungat, iar procesul de muncă nu îți aduce satisfacție și nu îți mai rămân puteri pentru cumprături, atunci ai un motiv de îngrijorare.
Fără sănătate și dispoziție bună nu vor fi nici celelalte. Nu te lenevi să practici sportul, ai grijă de regimul de somn, fă tot necesarul pentru a rămâne într-o formă bună.