10 greșeli frecvente ale femeilor cu forme plus size! Află cum să le eviți!

Dacă faci parte din categoria femeilor plus size, acesta nu este un motiv să porți ținute lipsite de formă și să îți subapreciezi aspectul. Nu uita că o femeie, indiferent de siluetă și greutate, poate arăta atractiv și impresionant. Este important să eviți unele greșeli ce țin de stil, pe care sunt predispuse să le admită majoritatea femeilor cu forme generoase.

Haine fără formă

Multe femei plus size, în mod greșit consideră că singura opțiune potrivită pentru ele este să își ascundă figura într-un sac fără formă. Cu toate acestea, pe lângă anumite neajunsuri ale siluetei, astfel de haine ascund și toate avantajele. Iar tu cu siguranță le ai!

Accentuează corect formele. O fustă creion te poate ajuta cu asta, completată de o jachetă alungită. De asemenea, poți crea o imagine nostalgică în stilul anilor ’50, care combină o fustă midi voluminoasă și o bluză elegantă.

Negru monocrom

În ciuda faptului că toate femeile știu că negrul te face să arăți mai suplă, imaginile monocrome par adesea plictisitoare și chiar pot accentua defectele figurii. Prin urmare, atunci când alegi o nouă ținută, nu-ți fie frică și optează pentru lucruri vesele și colorate.

Nu îți distruge silueta

Încearcă să te abții de la dungile orizontale. În unele cazuri, acestea pot fi purtate cu stil, însă nu toate femeile știu să le transforme într-un avantaj.

Creează ținute în mai multe straturi. O soluție excelentă ar fi un sacou lung, cardigan sau pantaloni cu dungi pronunțate. Astfel de articole ajută la „întindere” vizuală a siluetei și, în consecință, te face să pari mai suplă.

Seturi multicolore

Nu doar dungile orizontale sunt capabile să îți „împartă” figura în mai multe părți. Un efect similar poate fi obținut și prin combinarea incorectă a culorilor. Dacă nu ești sigură că poți alege corect culorile complementare, creează o imagine într-o singură culoare sau în nuanțe apropiate.

Pantalonii Culottes și blugii Skinny

Pantalonii largi de tip Culottes sunt departe de a-ți corecta silueta, făcând-o mai degrabă pătrată. Skinny pun accentul pe șoldurile voluminoase. Prin urmare, este mai bine să renunți la aceste două tipuri de pantaloni. Cea mai bună opțiune sunt pantalonii cloș, cu săgeți sau cu o lungime de 7/8. În oricare dintre aceste ținute, imaginea va fi armonioasă și elegantă.

Fii reținută

Multe doamne cu forme generoase tind să poarte bluze cu un decolteu adânc, crezând că în acest fel distrag atenția de la imperfecțiunile figurii. Drept urmare, ansamblul capătă note de vulgaritate. Dacă ai umerii înguști și un piept destul de voluminos, alege un decolteu de formă pătrată. Un decolteu asimetric, care dezgolește unul dintre umeri, va face partea superioară să pară mai îngustă.

Mai puțin sclipici

Dacă mergi la o petrecere, acordă preferință hainelor fără paiete sau elemente decorative strălucitoare. În mare parte, aceste detașii adaugă vizual kilograme în plus și subliniază dezavantajele în loc să le ascundă. Este mai bine să optezi pentru o ținută cu design mat. Adaugă solemnitate imaginii folosind accesorii interesante.

Accesorii

Nu trebuie să subestimezi avantajele aduse de accesoriile potrivite. Astfel, de exemplu, o centură largă la talie o va face să pară mai subțire, iar un colier lung va alungi vizual partea superioară a siluetei.

Lenjerie modelatoare

Lenjeria selectată corect este baza oricărei imagini. Și este mai bine dacă aceasta nu are cusături. Datorită acesteia, silueta va fi mai rafinată și elegantă. De asemenea, se recomandă să te abții de la a purta lenjeria prea strânsă.

Tunsorile scurte

De multe ori, tunsorile scurte creează efectul capului proporțional corpului, mai ales când este vorba de femeile plinuțe. Părul lung, în schimb, joacă rolul unei linii verticale care „lungește” vizual silueta și o face să pară mai suplă.