10 fraze care ,,sperie” banii! Dacă îți dorești să scapi de sărăcie, nu le mai utiliza!

Nu doar vrăjile magice te pot lăsa fără casă, cu buzunarele goale și să-ți strice relațiile cu cei apropiați. Dar și frazele pe care le folosești foarte des!

1.De ce să citesc contractul, ele sunt toate la fel. Semnez!

Nu avea o atitudine neserioasă față de documente. Argumentele ,,eu nu am știut” sau ,,eu nu am citit”deja în clasele primare nu sunt considerate convingătoare.

2.Cum poți economisi și menține un buget cu asemenea salariu!

Dacă o persoană cu un salariu bun poate să-și permită unele concesii, atunci un salariu mic necesită o atitudine destul de rezonabilă față de cheltuieli.

3.Doar 100 de lei, ce aceștia sunt bani!

Desigur 100 de lei nu e o sumă chiar atât de mare, care ar putea să-ți influențeze bugetul. Dar dacă pronunți această frază mai des, decât odată în lună, merită să te gândești la atitudinea ta față de finanțe.

4.Niciun contract de căsătorie! Noi ne iubim!

Chiar dacă azi vă iubiți și vă înțelegeți de minune, în cazul divorțului totul se schimbă. Prin urmare, ați reușit să agonisiți ceva până a vă căsători, mergeți la un avocat și întocmiți un contract de căsătorie.

5.Pentru ce avem nevoie de testament? Suntem o familie, vom împărți totul după dreptate!

Acordurile verbale nu sunt bune anume din motivul că pot fi ușor încălcate. Nu doar oamenii bătrâni au nevoie de testament. Acesta este un act juridic care asigură executarea voinței tale, în caz de deces.

6.Doar suntem prieteni, eu achit pentru toți

Ceea ce e grozav în filmele de la Hollywood, nu întotdeauna merge și în viață. În bar, sub influența alcoolului te poți simți tare și generos, dar a doua zi poți simți necesitatea de a împrumuta niște bani pentru pâine.

7.Îmi vei întoarce datoria, când vei putea

Tema datoriilor este una lunecoasă, căci nu este clar cum să te comporți ca să rămâi în continuare un prieten sau o rudă bună.

Cu toate acestea, în cazul în care persoana ia banii și nu stabilește termenul de returnare, atunci fă-o singur. Iar în cazul unei sume mari, cere-i o chitanță.

8.Ca să nu fim de râsul lumii

Nu este o rușine să trăiești după posibilități, iar ceea ce cred oamenii este problema lor.

9.Eu nu sunt un om scandalos, să fie pe conștiința lui

Ești înșelat în mod regulat de casieri, ți s-au înmânat bunuri defectate, ai fost înșelat în timpul încheierii contractelor și ești gata să înduri asta în continuare? Această poziție pasivă te face în mod sigur să pierzi banii și credința în dreptate. Oamenii care îți încalcă drepturile nu au conștiință. Trebuie să înveți să-ți aperi interesele.

10.O viață trăim!

Aduni bani pentru a-ți cumpăra un automobil sau apartament, dar în ultimul moment nu te poți abține și cheltuiești toți banii.

Da, o viață trăim, dar una lungă și imprevizibilă. Și dacă acum nu te vei gândi la viitor, apoi îți poate fi destul de greu.