Doar 10 minute pe zi și îți vei reface vederea. Încearcă aceste 10 exerciții miraculoase

Exercițiile pentru ochi sunt recomandate tuturor persoanelor care lucrează foarte mult la calculator, petrec ore în șir în fața ecranului sau, pur și simplu, lucrează în medii care le solicită vederea considerabil. Mai mult ca atât, exercițiile sunt recomandate și pentru persoanele care sunt diagnosticate cu diferite afecțiuni oftalmologice, întrucât contribuie la ameliorarea acestora, doar că în acest caz, trebuiesc făcute numai sub supravegherea medicului.

Vezi, în continuare, 10 exerciții pentru ochi, care îți vor îmbunătăți vederea.

1.Clipește frecvent timp de două minute – acest lucru normalizează circulația intraoculară a sângelui.

2.Îndreaptă ochii spre dreapta și apoi desenează o linie orizontală cu ajutorul ochilor. Faceți același lucru și în direcție opusă.

3.Privește în întuneric. Se crede că întunericul contribuie la producerea de rodopsină, denumită și purpuriul vizual, un pigment al retinei responsabil de formarea celulelor fotoreceptoare și a primelor procese în vederea luminii.

4.Rotește capul circular: stânga-dreapta, în sus și în jos. Astfel se intensifică circulația sângelui.

5.Mută privirea în direcții diferite: dreapta-stânga, în sus și în jos, într-un cerc și apoi în formă de cifra opt.

6.Închide ochii strâns pentru 3-5 secunde, apoi deschide-i. Repetă exercițiul de 7 ori. Acesta relaxează mușchii oculari și activează circulația sângelui.

7.Apasă pleoapele superioare cu degetele, dar fără efort, ține degetele în această poziție timp de aproximativ două secunde. Repetă exercițiul de 4-5 ori.

8.Stai lângă fereastră, focalizează-ți privirea pe obiectul situat în imediata vecinătate (un punct de pe sticlă) și apoi îndreaptă-ți privirea asupra unui obiect aflat la distanță (casa sau arborele). Repetă de 10 ori exercițiul.

9.Închide ochii și mută încet ochii în sus și în jos. Fă 5-10 repetări.

10.Cu ochii deschiși, „desenează” în aer forme geometrice simple, apoi obiecte complexe și alte compoziții pe care ți le imaginezi.

Poți alege doar 5 exerciții dintre acestea, dar să exersezi câte 10 minute în fiecare zi.