10 alimente care îți prelungesc viața

Știați că mâncarea vă poate prelungi activitatea zilnică, tinerețea și viața cu câteva decenii? Vom studia lista celor mai sănătoase produse alimentare.

Locul 10: fulgii de ovăz

Fulgii de ovăz reduc conținutul de zahăr din sânge, sunt utili pentru persoanele cu aciditate scăzută a sucului gastric, digestie lentă, normalizează activitatea intestinelor, de aceea sunt recomandați în cazul constipației și diareii.

Locul 9: usturoiul

Usturoiul reduce efectul substanțelor dăunătoare din organism, dilată vasele sangvine, reduce tensiunea arterială, susține funcția mușchiului cardiac și celulele creierului. Reduce riscul de apariție a cancerului.

Locul 8: ceaiul verde

Prin capacitatea sa antioxidantă, o ceașcă de ceai verde este echivalentă cu o porție de legume. Este bogat în substanțe care contracarează cancerul și bolile cardiovasculare, are capacitatea de a reduce conținutul de zahăr și colesterol din sânge.

Locul 7: peștele de mare

Potrivit studiilor, consumul peștelui de mare de 5 ori pe săptămână reduce riscul accidentelor vasculare cerebrale cu 54% datorită acizilor grași nesaturați și a beta-carotenului.

Locul 6: cacao

Cacao conține o cantitate mare de antioxidanți puternici. Utilizarea frecventă a produselor din cacao reduce probabilitatea apariției cancerului, ulcerului gastric și întărește imunitatea organismului.

Locul 5: germenii de grâu

Unul dintre cele mai utile alimente. Curață organismul de toxine, normalizează microflora tractului gastro-intestinal. Reglează metabolismul și activează sistemul imunitar.

Locul 4: merele

Merele conțin pectine, fier, iod. Consumul regulat de mere ajută la curățarea corpului, reduce colesterolul și riscul bolilor cardiovasculare și canceroase.

Locul 3: strugurii

Strugurii întunecați (cu cât mai negri, cu atât mai bine) conțin o cantitate mare de resveratrol – unul dintre cei mai puternici antioxidanți naturali, care este de zece ori mai puternic decât vitamina E.

Locul 2: roșiile

Unul dintre cei mai puternici antioxidanți naturali cunoscuți astăzi este licopenul. Roșiile conțin cea mai mare cantitate de licopen. Consumul de roșii ajută sistemului imunitar, accelerează reânoirea țesuturilor. Reduce riscul de apariție a cancerului.

Locul 1: afinele

Afinele sunt cea mai bogată sursă de antocianidine, ele sunt cele mai puternice dintre toți antioxidanții naturali. Fructul nu numai că întărește vederea, este capabil să restabilească multe funcții ale corpului și să contracareze puternic îmbătrânirea: capacitatea membranelor celulare se îmbunătățește, iar nivelul proceselor inflamatorii din organism scade. Îmbunătățesc transmiterea impulsurilor nervoase , ceea ce previne apariția bolilor Parkinson și Alzheimer. În plus, acestea întăresc  pereții vaselor sangvine și reduc nivelul de zahăr din sânge.