10 adevăruri crunte despre viață, pe care să le accepți, ca să nu suferi

Lumea nu este ideală, uneori e cruntă, iar viața adesea nu corespunde așteptărilor noastre. Însă când acceptăm aceste lucruri, a trăi devine mult mai simplu…

1.Nu există dreptate

Cu toții am crescut în familii diferite, cu venituri diferite, înfățișări diferite și caractere diferite. Unii au părinți alcoolici, alții au părinți bogați. Unii au părinți învățați, alții needucați. Cel mai curios este că nimănui nu-i pasă de aceste diferențe. Ele pur și simplu există, pentru că viața este nedreaptă. Cu toții avem începuturi diferite, ori le acceptăm, ori suferim din cauza lor.

2.Este neplăcut să greșești, dar e necesar

Oamenii nu fac schimbări în viață pentru că se tem să greșească. Trebuie să accepți o dată și pentru totdeauna că greșelile sunt inevitabile și că ele ne învață lucruri valoroase. Doar încercând și greșind, noi învățăm și ne dezvoltăm.

3.Autocompătimirea nu este de folos

Nu mai ai bani, nu poți slăbi? Dacă te plângi și te autoacuzi, nu rezolvi nimic. Nu te victimiza, fii tare și asumă-ți responsabilitatea pentru ceea ce vrei să faci.

4.Dacă vrei bani, muncește

Există foarte multe cazuri, în special, în rândurile bărbaților, care încearcă să câștige bani în cazinouri sau la bursă. Împrumută bani și se îngloadă în datorii. Ei vor bani ușori, doar că nu așa funcționează totul. Banii se fac prin multă muncă.

5.Prietenii trebuie să-i meriți

Cu toții ne dorim prieteni adevărați, săritori la nevoie. Adevărul este că astfel de prieteni nu vei avea, dacă vei fi răutăcios, invidios, egoist și nepăsător. Primești ceea ce oferi.

6.Femeile îi iubesc pe cei capabili

Capabili să câștige bani, să fie deștepți, să rezolve probleme, să sară în ajutor, să pună umărul, să fie alături când trebuie.

Dacă bărbatul se justifică, se plânge, îi învinovățește pe alții de suferința și sărăcia proprie, atunci nimeni n-o să vrea să-l aibă alături.

7.Viața e plină de durere, iar fericirea trebuie s-o meriți

Reține – chiar și atunci când venim pe lume, venim prin durere și suferință. Copilul nu se naște fericit, el se naște în chin. Dacă părinții săi sunt nefericiți, el va suferi îndoit.

Fericirea trebuie meritată, trebuie să muncești ca să te simți bine și să prețuiești momentele frumoase.