10 adevăruri cinice pe care oamenii refuză cu încăpățânare să le înțeleagă

Te-ai întrebat vreodată de ce omenii fac aceleași greșeli? Chiar și ce mai inteligenți și educați oameni au tendința să calce pe aceeași greblă, iar secretul este foarte simplu: există anumite adevăruri în viață pe care nimeni nu vrea să le accepte, preferând să trăiască într-un cerc vicios.

1.Iertându-i mereu pe cei din jurul vostru, lăsați răul nepedepsit.

Tot mai mulți în jurul nostru spun că trebuie să putem ierta.

Sufletește iertarea este bazată pe depășirea propriilor experiențe de dragul armoniei cu voi înșivă. Este îndreptată spre binele vostru și nu în partea persoanei care v-a rănit.

Din punct de vedere a comportamentului, din păcate, iertând de fiecare dată, îi oferi încredere persoane care a greșit în acțiunilor sale. „Dacă îi iertăm mereu pe aceiași oameni, ei nu învață unde greșesc” – afirmă actrița Zdenka Hersak.

2.Eșecurile de viață sunt o necesitate.

În mod paradoxal, „oamenii de succes au succes”, tocmai pentru că s-au lovit de mai multe ori de realitățile dure ale vieții, au fost neglijați, au trecut prin depresii, dar nu au renunțat și au ajuns sus. Acest lucru poate fi citit în orice biografie a unui om de succes.

3.Ce nu ai zice și ce nu ai face, oricum banii rămân a fi foarte importanți.

Cu bani ai mai multe șanse să fii fericit, iubit și sănătos. Șansele de a vedea lumea, de a călători, de a te dezvolta, de a-ți găsi un partener sau de a ajuta copiii înfometați cresc dacă ai bani.

4.Există o scuză chiar și pentru cel mai puternic eșec.

Creierul nostru este un lucru ideal. Acesta ne justifică în mod constant incapacitatea de a acționa (cu alte cuvinte, lenea și teama).

Noi justificăm teama de a schimba locul de muncă cu o înclinație spre stabilitate, teama de a căuta ajutor de la profesioniști – cu mândrie, imposibilitatea de auto-realizare – cu gândul că nu avem suficient talent etc.

În general, găsim mereu motive bune pentru a nu face nimic. Dacă începeți să luptați cu propriile temere, există șansa să deveniți o persoană de succes.

5.„Să spui întotdeauna da” nu este cea mai bună regulă de conduită.

Cuvântul „nu” – nu trebuie asociat cu ceva negativ. Mai degrabă, este legat de voința și de selecția rațională a oamenilor, a ocupațiilor și evenimentelor din viața lor.

6.Tu nu ești primul în linia pentru nedreptatea în această lume.

Cu siguranță fiecare dintre noi are cunoscuți, care după sau chiar în timpul unor evenimente sociale, continuă să trăiască și să lucreze ca și când nu s-ar fi întâmplat nimic. Toți oamenii, chiar și cea mai fericită la prima vedere, au propriile lor probleme, dar nu toți le arată. Deci, în toate momentele de disperare, este util să vă amintiți că nu sunteți singura persoană pe care a căzut toată nedreptatea acestei lumi.

7.Toți oamenii poartă măști.

Fiți de acord că la locul de muncă, alături de prieteni și în familie sunteți trei oameni diferiți? În orice situație, noi purtăm masca, care va fi cea mai valorificată de cei din jur.

De aceea, nu trebuie să fii surprins când descoperi că, de exemplu, colegul tău nu este cel care pretinde să fie. Nu este un ipocrit așa cum l-ai crezut, deoarece el tocmai și-a schimbat masca și tu ai văzut acest lucru accidental.

8.Merită să vă revizuiți lista de prieteni.

Trebuie să întrerupeți prieteniile toxice, să scăpați de cei care mereu se plâng și nu sunt mulțumiți de viață, de prieteni, de lucru etc.

Totodată prietenii, care nu au timp pentru voi, nu vă pot ajuta niciodată – nu merită atenția voastră.

9.Fiecare gândește diferit.

Adolescenții nu se înșeală atunci când cred că nimeni nu îi înțelege. Nimeni nu ne înțelege pe deplin, pentru că fiecare persoană vede lumea din propria perspectiva. Puțini oameni iau în calcul această idee simplă înainte de a începe să se supere și să-i învinovățească pe cei dragi pentru că nu înțeleg lucrurile evidente.

10.Fiecare persoană vă folosește în felul său.

Angajatorul folosește resursele tale, iubitul – emoțiile și trupul tău, prietenii – legăturile tale, abilitatea de a-i înveseli, posibilitatea de a-le împrumuta bani. Chiar și cel mai bun prieten este prieten cu tine, pentru că are nevoie de comunicare, sprijin, companie, încredere că va fi ajutat în momente dificile. Aceasta este cel puțin o utilizare prietenoasă, dar totuși „vă folosește”.

Nimeni absolut nu are nevoie de tine așa pur și simplu, poate doar părinții tăi.