“Viața a devenit absolut imposibilă!” – strigătul sufletului unei mame moderne!

Realitatea noastră!

Viața a devenit complet imposibilă. Te trezești dimineața, intri pe Instagram, iar acolo toată lumea e fericită, dar e imposibil doar. Măcar mergi înapoi sub plapumă. Știți ce este acum fericirea? Să fotografiezi tot ce faci, tot ce mânânci, toate hainele și ocupațiile noi. Copii? Ce fel de copii? Ah, da.

Copii. Ei se trezesc singuri, își pun haine frumoase în stil ecologic, merg să se spele singuri într-o baie frumoasă. Și baia este toată în stil scandinav, atunci când totul este alb, alb și din lemn. Și iată stau toți ciufuliți, patru la număr, periindându-și dinții cueco-pastă specială fără parabeni, apoi vin și se aranjează în bucătărie pentru o fotografie. Iar mama între timp, în haine frumoase, îl dădăcește pe al cincilea.

Și, EVIDENT, micul dejun al acestor fericiți este cu clătite făcute pe o tigaie uscată, cu un sos de fructe proaspete de casă din seră proprie, soțul are afaceri în domeniul eco. Toată lumea se așează la masă frumos, se murdăresc amuzant, râd, mănâncă bine – v-am spus doar, ooameni fericiți. Apoi merg toți la plimbare în curtea lor, se îmbracă frumos, fac oameni de zăpadă, se joacă cu câinele, iar cel mic doarme. Apoi se întorc în casă, se dezbracă singuri și se duc la masă unde mănâncă o supă frumoasă, cu semințe, crutoane sau altceva de acest gen. Apoi beau ciocolată caldă cu biscuiți de casă cu unt de arahide, iar ceștile sunt toate cu inscripții amuzante și, în general, toată vesela este stilată, în culorile la modă. Iar între farfurii stă o vază de sticlă pe un șervețel cu tulpini de grâu, mama singură a pictat vaza și singură a tricotat șervețelele. Și fețele de masă sunt albe, și pereții sunt albi și o cosiță împletită într-o parte și desenele copiilor stau înrămate pe perete.

Și apoi copiii merg să se culce singuri, și chiar și cel mai mic merge să doarmă și doarme bine, iar mama începe să lucreze. Ea are un startup, și nu mai știe ce să facă cu veniturile. Și totul singură, absolut singură, fără dădacă. A lucrat, a făcut rapid temele la franceză, a vorbit cu un vorbitor nativ, a citit despre SMM, a scris pe blog, a răspuns comentariilor, a poornit aspiratorul robot și a mers să gătească cina cu mănuși.

A gătit ceva sofisticat cu produse din propria seră și, bineînțeles, în timp ce gătea, se ocupa cu copiii de engleză, și de tenis de cîmp, patine și desene cu degetele pe perete, și activități pentru abilitățile motorii fine. Și iată cina în farfurii frumoase, o fotografiază desigur, apoi le citește copiilor înainte de a merge la culcare într-un scaun balansoar, într-un pulover la modă și șosete pufoase, iar toată lumea ascultă. Și iată toată lumea doarme. Apoi soțul ei, venit de la sport, a servit cina, ea și-a pus un peignoir. Iar el i-a zis că nu – astăzi  zboară ambii în Elveția să asculte opere, și-i spune să se pregătească. Și iată ei au zburat, iar copiii dorm, și cel mic.

Și iată când deschid dimineața Instagramul, toate astea îmi apar în ochi și vreau să mă întorc la culcare. Este imposibil doar. Pentru că la mine e vorba de terci din pachet și o bicicletă în hol. Și, prin urmare, niciun fel de fericire.