Vârsta nu este un obstacol: Povestea unui bătrâne care își iubește viața

În fiecare familie este câte o persoană care își trăiește fiecare clipă la maxim și care nu pierde timpul stând acasă. La noi în familie – este vorba despre bunica. După moartea bunelului, cu 6 ani în urmă, s-a mutat cu traiul la noi.

Părinții mei spun că în acest mod soarta se răzbună pe ei, pentru că au avut copii cuminți în adolescență care nu le-au creat probleme, este vorba despre mine și sora mea.

De exemplu, în luna iulie, după ce a primit pensia, bunica a plecat la mare timp de o săptămână cu cel mai bun prieten, și-a deconectat telefonul și a sunat doar în momentul când a rămas fără bani. Mama aproape că și-a ieșit din minți, mai ales că trebuia să parcurgă câteva sute de kilometri pentru ca să o aducă acasă. Când s-a întors, tatăl și-a rugat soacra data viitoare doar să îl ia și pe el.

Când medicul i-a depistat diabet zaharat în stadiul inițial și a început să-i enumere ce nu are voie să mănânce, ea l-a întrerupt:

– Și ce se va întâmpla dacă voi mânca asta?

– Poți să mori, a spus doctorul.

– Ce, serios? La 86 de ani mai sunt în pericol? Pe scurt, o să-mi injectez insulină, și o să mânc ceea ce vreau.

Ea iese în oraș și joacă șah pe bulevard cu bărbații și aproape de fiecare dată câștigă! De câteva ori pe săptămână cânta în corul „Femei învârstă și vesele”, merge la teatru și participă la toate evenimentele și concertele din oraș.

Recent, și-a făcut un iubit cu 8 ani mai tânăr decât ea. Acum merg peste tot împreună. Săptămâna trecută, el a invitat-o la o cursă de ciclism. Apoi au băut 2 litri de vin la cină și au adormit în fața televizorului pe canapeaua din camera de zi unde i-am prins, întorcându-ne de la vilă, dormeau ca niște adolescenți. La cele văzute, mama a muțit, iar noi cu tata am rămas uimiți.

O ador pe bunica mea – ea este mai pozitivă și mai energică decât majoritatea tinerilor din ziua de azi. Ea iubește viața și știe cum să se bucure de ea. Ea știe să ia tot de la viață, chiar și la 86 de ni. Pentru ea vârsta nu este un obstacol să-și trăiască viața la maxim.