Un student a găsit fotografii făcute cu mai bine de jumătate de secol în urmă, a căutat eroii și a arătat cum arată ei acum

Să privești arhiva veche a familiei și să compari modul în care s-au schimbat oamenii din fotografii este o activitate interesantă. Un student cercetător pe nume Victor, la fel a hotărât să se ocupe cu această activitate, doar că în cazul lui a preluat istoria unor oameni complet necunoscuți pentru el.

În 2016, Victor a mers într-un sat din Moldova, pentru a-și elabora teza de susținere a diplomei și a găsit fotografii vechi într-una dintre casele părăsite. Imaginile i-au aparținut unui fotograf local pe nume Zaharia Cușnir, care și-a fotografiat prietenii, rudele și sătenii cu zeci de ani în urmă.

Victor a digitizat și a publicat fotografiile vechi pe internet, iar rudele unora dintre eroi și-au recunoscut apropiații în fotografie. Tânărul student a reușit să se întâlnească cu șase dintre ei și să-i fotografieze împreună cu portretele realizate de către Zaharia.

1. Tamara Cușnir

Tamara este o rudă îndepărtată a fotografului Zaharia. Ei locuiau în același sat și fata își petrecea adesea timp în casa acestuia, jucându-se cu fiicele lui.

2. Vasile Tocarciuc

Vasile și Tamara erau îndrăgostiți unul de celălalt și chiar și-au dorit să se căsătorească. Totuși, într-o zi s-au certat și s-au despărțit. Acum Vasile locuiește în satul vecin.

3. Axinia Bulhac

Diferența dintre aceste două fotografii este de 64 de ani. În tinerețe, Axinia a lucrat la grădiniță.

4. Sergiu Cebotari

Sergiu a lucrat ca poștaș toată viața. S-a dovedit a fi și rudă cu fotograful – Sergiu s-a căsătorit cu una dintre cele trei fiice ale lui Zaharia.

5. Veronica Borș

După cum a spus Veronica pentru RadioLiberty, și-a amintit perfect când și de ce a fost făcută această fotografie. Atunci fata tocmai își cususe o rochie nouă și a decis să-i ceară lui Zaharia să o fotografieze într-o rochie nouă.

6. Aurel Sarmaniuc

Aurel este unul dintre cei 300 de oameni care încă locuiesc în satul Roșietici din Moldova, unde a fost făcută această fotografie.

La moment, aceștia sunt toți oamenii din fotografiile lui Zaharia Cușnir, care au fost găsiți.