Un medic anestezist coase rochii în timpul liber, fiind inspirată de moda din trecut. Detaliile muncii ei sunt uimitoare

Ceea ce fiecare fashionista a etalat cu câteva secole în urmă poate fi văzut acum doar în muzee și galerii de artă. Ei bine, și pe blogul Christinei Millar, care a transformat crearea de ținute istorice în hobby-ul ei. Fata reușește să îmbine munca de anestezist și ținute de cusut inspirate din moda secolelor trecute. Culori strălucitoare, broderii detaliate și stiluri pe care fetele obișnuiau să le poarte – toate acestea Christine le creează cu propriile mâini.

Doctorița ține un blog în care arată ținutele pe care le coase singură

Christine Millar este pasionată de moda secolelor trecute și creează rochii pe baza acelor ținute care se găsesc în muzee sau în picturile artiștilor.

Cusutul este însă doar un hobby al ei, munca sa de bază fiind medic anestezist

Fata crede că medicii trebuie să aibă și o altă ocupație pe lângă medicină:

“Trebuie să ajuți o mulțime de oameni și să salvezi o mulțime de vieți, dar în același timp vezi moarte și suferință. Acest lucru trebuie compensat cumva. Arta și crearea a ceva nou mă ajută să-mi concentrez emoțiile pe altceva decât pe muncă.”

Iată una dintre primele rochii pe care le-a cusut Christine

“Îmi plac atât de mult rochiile galbene din secolul al XVIII-lea! Iată una dintre primele mele ținute inspirate dintr-o rochie de la Metropolitan Museum of Art” – spune doctorița.

Potrivit lui Christine, îi ia între 180 și 450 de ore pentru a crea o ținută.

Fata acordă o atenție deosebită detaliilor și broderiilor. Datorită tehnologiilor moderne, ea petrece mult mai puțin timp cusând ținute și brodând o imagine decât meșterii din secolele trecute, dar totuși volumul de muncă este mare.

Medicul se inspiră din diferite epoci – această rochie, de exemplu, este făcută în stilul lui Jane Austen

O astfel de ținută putea fi văzută pe o fashionistă în anii 1900

De asemenea, lui Kristin îi place să coase ținute celebre din secolele trecute.

Fata a cusut o ținută în care o poți vedea pe marchiza de Pompadour într-unul dintre portretele ei

Christine este inspirată nu numai din picturi, ci și din filme

Rochie purtată de Audrey Hepburn la “Mic dejun la Tiffany’s”