Un bărbat s-a prefăcut timp de 62 de ani că e surdo-mut, ca să nu asculte cicălelile soției sale!

Dorothy Dawson, în vârstă de 80 de ani, a cerut divorțul după ce și-a dat seama că soțul ei s-a prefăcut timp de șase decenii că era surdo-mut.

Conform documentelor procesului de divorț, Barry Dawson, în vârstă de 84 de ani, a jucat teatru timp de 62 de ani, prefăcându-se că nu aude și nu poate vorbi, ca să scape de pălăvrăgeala nevestei sale. Bărbatul, originar din Waterbury (Conecticut), nu i-a spus niciodată nici măcar un cuvânt soției sale de-a lungul întregii lor căsnicii.

De dragul soțului, femeia a învățat limbajul semnelor ca să poată comunica cu el, dar spune că acesta tot nu a fost prea receptiv. „Mi-a luat doi ani ca să învăț să comunic prin gesturi. Când am reușit, a început să aibă probleme cu vederea. Acum, dacă mă gândesc mai bine, cred că s-a prefăcut și cu asta!” – a declarat femeia.

Necătând la lipsa de comunicare, cuplul a crescut șase copii și 13 nepoți. În tot acest timp, toți erau convinși că Barry era surdo-mut. „Când era acasă, se prefăcea mereu că e surd. Dar am aflat că nu este surd când am văzut o înregistrare cu el pe YouTube în care cânta karaoke într-un bar, care a organizat o serată caritabilă, atunci am înțeles totul” – povestește Dorothy.

Avocatul bărbatului recunoaște că acesta s-a prefăcut că era surd, dar susține că a făcut asta pentru soția lui, fiindcă era singura cale de a o îndura.

Acesta a mai spus că nu a fost o strategie care să o ofenseze pe soția lui, de fapt, gestul lui explică cum de a rezistat mariajul lor timp de 62 de ani. „Clientul meu este un om liniștit și nu prea vorbăreț, dar soția lui este excesiv de cicălitoare. Dacă nu s-ar fi prefăcut că e surd, ar fi divorțat acum 60 de ani. Într-un fel a făcut-o pentru ea și pentru familia lor” – și-a justificat el clientul.

Pe lângă divorț, Dorothy Dawson cere și o despăgubire financiară pentru stresul emoțional și povara îndurată, jumătate din bunurile pe care le dețin și pensie alimentară.