Trebuie să-mi plătesc singură nota? O istorie personală

-Fiica mea mă sună vineri seara și îmi spune: “Mamă, poți să-mi transferi ceva bani chiar acum?, povestește o femeie de 50 de ani. – Este foarte urgent, mi-a spus ea, îți explic mai târziu totul și îți întorc banii. Desigur, am făcut imediat ce m-a rugat … S-a dovedit că un bărbat a invitat-o ​​la un restaurant. Când a fost adusă nota, el a plătit numai pentru el.

Fiica femeii are 25 de ani, este drăguță, binevoitoare și modestă. Lucrează educatoare într-o grădiniță cu un salariu modest.

Recent, o prietenă i-a propus să-i facă cunoștință cu un bărbat. Aceasta i-a povestit că bărbatul are de toate: apartament, mașină, un serviciu bun, un salariu mare. Cei doi au făcut schimb de telefoane, au comunicat prin mesaje. Totuși, fata nu a fost prea fascinată de noul prieten.

Lui însă, i-a plăcut fata. Acesta a acoperit-o cu mesaje, insistând să iasă la o întâlnire.

Rudele și prietenii fetei au insistat ca aceasta să continuie comunicare cu bărbatul pentru că ar fi un bun partener, iar în cele din urmă au convins-o.

Astfel, cei doi s-au întâlnit la un restaurant. Bărbatul a ales un local scump, iar fata avea la ea ceva bani, însă nu pentru un restaurant ca acela.

Aceasta chiar l-a întrebat pe bărbat înainte să intre:

– Probabil că e un local foarte scump?

– Ba nu! – a spus acesta. – E un restaurant foarte bun, vin des aici.

Despre ceea ce este scump și ceea ce este ieftin, fiecare are propria viziune, bineînțeles. Fata nici nu și-a putut imagina că după cină va vedea acea cifră pe nota de plată.

Spre surprinderea fetei, nota a fost calculată separat, la insistența ”cavalerului”.

Când a văzut suma, fata a ieșit și și-a sunat mama să o roage să-i transfere bani.

– Ce a fost asta? – se întreabă mama fetei.

Cel mai uimitor lucru este că unii prieteni nu au văzut nimic deosebit în fapta bărbatului. El nu era obligat să plătească pentru fată la prima întâlnire. Iar fata, spun ei, e vinovată – de ce a mers la un restaurant fără bani? De ce a comandat atât de multă mâncare? La urma urmei, ea a ales ce să mănânce. Ar fi putut să se rezume la o ceașcă de cafea. Se aștepta ca totuși bărbatul să plătească? Vai, ce mercantilă!

-Păi, sinceră să fiu, da, am așteptat acest lucru! – spune fata. – Nu eu am fost cea care am am vrut să merg la restaurantul ăsta, insistă insistent Boris. Nu mă pricep la prețuri, pentru că nu merg în astfel de locuri. Dacă aș fi știut ce prețuri sunt acolo – aș fi plecat imediat. Dar bărbatul m-a asigurat că era ieftin! .. El știa că nu eram o femeie de afaceri și nu aveam mulți bani … Bineînțeles, că mai mult nu voi merge cu acest bărbat nicăieri și niciodată!

Cum credeți, are dreptate să nu se mai vadă cu acel bărbat?

Sau totuși fata este de vină: potrivit unor reguli nescrise, la prima întâlnire fiecare plătește pentru sine, și numai atunci, când se leagă o relație, bărbatul ar putea să plătească el. Iar pentru un străin, nimeni nu este obligat să plătească?

E mercantilă fata? Cum credeți?