
De-a lungul vieții, facem greșeli, tragem concluzii, învățăm lucruri noi și devenim mai înțelepți.
30 de ani reprezintă o etapă importantă, un nou pas care trebuie parcurs cu o conștientizare clară a unor adevăruri veridice și uneori nedrepte și dure. Fără aceasta, viața ulterioară poate aduce multe dezamăgiri și probleme.
Iată adevărurile, regulile și nuanțele care ar trebui să fie înțelese cât mai devreme posibil – până la vârsta de 30 de ani.
Banii trebuie puși deoparte. Mereu
Când ai 20 de ani, problema banilor nu este atât de acută, pentru că părinții de obicei ajută și încă nu sunt atâtea nevoi pentru care trebuie să plătești.
Până la vârsta de 30 de ani, este important să realizați că siguranța financiară este foarte importantă. Puteți pune bani în bancă, puteți investi sau crea venituri pasive, adăugați o parte din salariu într-o pușculiță – nu contează.
Dar în orice moment se poate dovedi că aveți nevoie urgentă de bani. O altă autoizolare din cauza unei pandemii, pierderea locului de muncă, probleme cu dinții sau cu mașina, orice ar fi. Apoi îți vei spune „mulțumesc”.
Trebuie să „dobândești” conexiuni utile, nu prieteni
Prietenii sunt cool când ai 15-20 de ani. Când nu există probleme și griji. Însă când devii adult, nevoia de prieteni numeroși dispare, iar aceasta este adevărat.
Este bine dacă ai 1-2 prieteni cu adevărat apropiați care sunt cu tine prin foc și apă. Ei trebuie protejați. Dar cel mai adesea, viața arată că un prieten poate dispărea în orice moment, lăsându-te singur cu probleme sau chiar să te trădeze.
Prin urmare, este important să rețineți că prietenii adevărați nu vor pleca de lângă tine, iar dacă o persoană dragă ți-a părăsit viața, atunci așa ar trebui să fie.
Dar conexiunile utile – acestea vor fi întotdeauna relevante. Este grozav când există un avocat, medic, procuror, notar etc. Din păcate, de cele mai multe ori prietenii nu ne ajută, ci doar cer atenție pentru ei înșiși, iar conexiunile potrivite nu vor fi niciodată de prisos.
Nu ești obligat să trăiești conform scenariului impus de societate
Fiecare persoană are dreptul să decidă singur cum să-și construiască viața. Dorește să-și întemeieze o familie, vrea să aibă copii, are nevoie de un credit ipotecar, de un loc de muncă stabil la birou sau de o viață „ca toți ceilalți”.
Dacă simți că vrei să trăiești diferit și nu ca majoritatea împrejurimilor, fă cum crezi de cuviință.
Trebuie să te bazezi doar pe tine
Dacă o persoană nu a înțeles acest lucru până la vârsta de 30 de ani, atunci va fi prea târziu. Dacă nu vă asumați responsabilitatea pentru greșelile dvs., problemele vieții etc. – atunci nu sunteți gata pentru viața independentă de adult.
Trebuie să înțelegi că nimeni în afară de tine nu-ți va schimba viața și te va face fericit. În orice moment poți pierde totul și atunci tu însuți va trebui să te scoți din mlaștină.
Nu împărtăși toate reușitele tale
Un procent foarte mic dintre cunoscuții tăi se vor bucura sincer de realizările tale, vor susține planurile și visele tale și vor simpatiza cu eșecurile tale.
Marea majoritate a oamenilor fie te vor invidia, fie se vor bucura, fie, în general, vor desconsidera.
Gândește-te ce și cui să spui, atunci vor fi mai puține probleme.
Pleacă de unde te simți rău
Acest lucru este valabil pentru un film plictisitor la cinema, o companie neplăcută, o slujbă proastă și, desigur, o relație toxică.
Nu uitați că timpul este cea mai valoroasă resursă care nu poate fi irosită fără gânduri pentru nimic și oricine.
Dacă simțiți disconfort în căsătorie, simțiți-vă liber să divorțați și să nu vă chinuiți unul pe celălalt. Dacă munca îți aduce mai multă suferință decât plăcere, caută în altă parte un alt job.
Nu te opri asupra trecutului
Și ce rost are asta? A dispărut deja și nu există nicio modalitate de a-l schimba. Dar, trecând prin anumite situații și insulte din trecut în mintea ta, te îneci într-o baltă de suferință și durere, care nu-ți va permite să fii fericit aici și acum.
Gândește-te la sănătate
Și trebuie să faceți acest lucru de la o vârstă fragedă, pentru a nu crește consecințele la bătrânețe. Observă-ți problemele din timp și rezolvă-le în cabinetul medicului.
Alcoolul este o pierdere de timp și bani
Dacă la vârsta de 20 de ani ai putea să stai treaz toată noaptea și să te trezești dimineața mahmur, asta nu înseamnă că așa va fi mereu.
În timp, corpul se uzează, devine mai slab, iar dacă turnați zilnic alcool în el, atunci în 10-15 ani vă puteți spune „la revedere” ficatului. De ce să faci un astfel de pas în mod voluntar de dragul plăcerii de moment?
Și banii pe care îi cheltuiți pe băutură ați putea mai bine să-i cheltuiți pe ceva mai util, nu-i așa?
Trebuie să înveți constant
Chiar crezi că dezvoltarea și formarea ta se termină la instituțiile de învățământ? O persoană rezonabilă înțelege: trebuie să înveți întotdeauna. Viața nu stă pe loc, trebuie să ții pasul cu vremurile, să te dezvolți, să devii mai bun. În plus, cei care nu învață, degradează și se lipsesc de multe.
Stai departe de oamenii toxici
Uneori este foarte greu să ștergi relația pe care o ai cu părinții sau cu alte rude care te consideră proprietatea lor, te șantajează și-ți dictează cum să trăiești. Dar de dragul fericirii și al liniștii tale sufletești, trebuie să rupi legăturile.
Mult mai ușoară este situația cu colegii, prietenii, cunoștințele. Trebuie doar să nu mai comunicați cu ei și să găsiți oameni mai înțelepți, înțelegători și potriviți pentru mediul dvs.
Trebuie să trăiești aici și acum
Momentul perfect poate să nu vină niciodată și îți vei petrece toată viața așteptând ceva. Trăiește acum, bucură-te de fiecare secundă, nu amâna viața pentru mai târziu.
Viața este imprevizibilă
Este amar să accepți și să înțelegi un lucru atât de dificil. Dar suntem adulți și ar trebui să fim conștienți de faptul că viața este imprevizibilă.
Aceasta duce la următorul punct…
Testament nu se face doar la bătrânețe
Dacă ai proprietăți de valoare pe care ai vrea să le gestionezi cumva într-un mod special, este mai bine să faci testament din timp.
Stabilește-ți limitele
Apără-ți și apără-ți granițele personale întotdeauna și cu orice preț, altfel oamenii vor sta pe umerii tăi și vor înceta să te mai respecte ca persoană.
Experiența este importantă
Educația este foarte importantă, poate da un început bun în viață. Câștigă experiență, dobândește noi abilități, fii flexibil și inteligent. Atunci succesul este garantat pentru tine.
Opinia altcuiva este doar părerea lui
Să facem o clarificare: sunt oameni a căror părere trebuie să o asculți. Dar tu însuți decizi cine vor fi aceștia – părinți, prieteni, profesori etc.
Cei din afară și complet străini pentru voi, nu ar trebui să reprezinte vreun interes. Amintește-ți că nu trebuie să te adaptezi la idealurile altcuiva și să trăiești așa cum îți dictează cealaltă persoană.
Opinia ta ar trebui să fie de o importanță capitală pentru tine. E viața ta.
Relațiile au nevoie de muncă
Relațiile nu sunt întotdeauna roz, distractive și ușoare. Uneori trebuie să faci multă muncă pentru a construi o uniune puternică și armonioasă. Dar numai atunci când al doilea partener este și el pregătit pentru asta și nu te joci cu un singur obiectiv.
Relația de sânge de obicei nu înseamnă nimic
Dacă vărul al patrulea, pe care nu l-ai văzut niciodată în ochii tăi, va veni să te viziteze timp de o lună și nu ești pregătit pentru asta, poți refuza în siguranță ospitalitatea.
Nu cedați provocărilor din partea rudelor. Rudele îndepărtate din timpul nostru sunt complet străine. Fii atent la granițele personale. Tu decizi singur cine este aproape de tine și pe cine lași să fie.
Poți fi fericit și singur
A nu avea o familie sau un partener nu te face să fii de mâna a doua. Nu-ți fie frică să fii singur dacă ești cu adevărat confortabil cu tine însuți.
Abilitatea de a-ți recunoaște greșelile este foarte valoroasă
O persoană care își caută scuze, chiar și cele mai proaste, arată ca un copil. Nimeni nu va lua o astfel de persoană în serios.
Doar o persoană înțeleaptă și cu voință puternică își poate recunoaște greșeala și își poate cere scuze. Este foarte important să ajungem la o înțelegere a acestui adevăr cât mai curând posibil.
Este important să-i apreciem pe cei dragi când sunt alături de noi
Atât noi, cât și o altă persoană este posibil să nu mai fie într-un anumit moment. Trebuie să îi apreciem, să-i protejăm și să petrecem cât mai mult timp împreună cu cei dragi.
În primul rând, trebuie să te iubești pe tine însuți
Până nu începi să te iubești și să te respecți, nimeni altcineva nu o va face.
Ești o persoană independentă, care merită tot ce e mai bun și de care trebuie să ții cont, chiar dacă cineva îți inspiră contrariul. Egoismul sănătos nu a rănit niciodată pe nimeni.
Viața devine nedreaptă
A accepta acest lucru este cel mai greu lucru, dar trebuie să o faci pentru a nu trăi în iluzii.
Nu întotdeauna cel mai demn primește toți laurii, nu întotdeauna totul se întâmplă așa cum ar trebui. Aceasta este viața și nu se poate face nimic în privința ei.
Dacă prin acțiunile tale îți poți recâștiga dreptul la justiție, acest lucru trebuie făcut. Dar există momente în care ești neputincios, iar acest lucru trebuie acceptat.
Abonează-te la canal, pune 👍, citește și celelalte articole interesante și utile de pe pagina noastră!