„Stresul – cea mai bună dietă!” și alte 5 citate înțelepte ale Alisei Freindlich care te vor ajuta să faci o perspectivă asupra vieții

Când am citit despre soarta și valorile Alisei Freindlich, am comparat-o involuntar cu o doamna modernă. Alisa Brunovna Freindlich are 87 de ani, foarte curând, pe 8 decembrie, va împlini 88 de ani.

Aceasta face parte din generația din epoca trecută. Oamenii din URSS sunt numiți naivi și creduli, dar aș mai avea de adăugat – sunt oameni cinstiți, conștiincioși, muncitori.

Femeile moderne au stăpânit bine legile economiei de piață – dau mai puțin, primesc mai mult. Și este mai bine să nu dăruiești deloc, ci să ai grijă de tine, să te îngrijești și să te bucuri de tinerețe și o viață prosperă.

A obține un loc de muncă cu un salariu bun este visul a 99% din populație. Nimeni nu vrea să meargă pe un drum lung și să depășească obstacole. Însă doar așa crește o persoană. Și începe să se respecte pe sine.

Mi s-a părut că Freindlich era o femeie cu morale înalte. Nu și-ar ierta niciodată lenea și lașitatea. Fericirea ei constă în oportunitatea de a „a oferi tot ce e mai bun” în fața publicului.

Să citim cele mai vii declarații ale actriței pentru a înțelege la ce concluzii a ajuns de-a lungul anilor:

Citate despre oameni

„Nu îmi face plăcere să văd că oamenii, împreună cu alte libertăți, au câștigat libertatea de conștiință.”

Conștiința este un bec cu o sirenă care începe să urle în interiorul nostru dacă depășim linia. În zilele noastre, această linie este depășită de toți cei cărora nu le este lene. Și pentru ce? Vor să atragă cât mai multe bunuri materiale în gândirea lor…

Zilele trecute citeam un roman al unui cunoscut scriitor rus, al cărui personaj principal era angajat în chestii ilegale la serviciu, dar era bine plătit pentru asta. A înțeles intelectual nedreptatea situației și i-a fost rușine de insuportabila lejeritate de a fi la acest post de muncă, dar nu a refuzat banii. Pentru ce? Dacă iese în sine.

“Nu mă interesează oamenii care nu-și dau sufletul.”

„Nu există oameni neinteresanți în lume”, zicea un autor rus. Doar că nu sunt de acord cu el. Există oameni – oceane, a căror adâncime – oamenii de rând nu o vor putea înțelege. Și există bălți – mici și puțin adânci, cu noroi la fund. Calci în ea din greșeală, apoi uiți de această întâmplare.

Pentru a te dărui, trebuie mai întâi să dobândești un suflet. Dar acesta nu ne este dat la naștere, este dobândit de-a lungul anilor, hrănit cu fapte bune, impresii și locuri.

Oamenii sunt siguri că vor fi fericiți doar atunci când vor lua cât mai mult din viață. Iar realitatea este că sunt fericiți doar în momentul în care pot împărtăși și dărui – din ei înșiși sau din ceea ce au.

Citate despre singurătate

“Singurătatea este atunci când nu ai cui să te oferi.”

Soțul prietenei mele a fugit, lăsând-o cu copilul. Se bucură de libertate. Doamne, ce prostie. Fiul său nu își va aminti niciodată cu căldură de tatăl său, nu va profita niciodată de sfaturile lui, nu va spune niciodată „mulțumesc” pentru sprijin. Și nu își va adopta valorile vieții conform lui. Tatăl lui va petrece în cluburi și pe la grătare, dar mi se pare că o astfel de libertate nu are valoare.

Citate despre tinerețea sufletească

“Cu cât o persoană păstrează mai mult copilăria în sine, cu atât mai mult va persista în el talentul dat de natură.”

Copilăria în acest caz înseamnă să poți uita de vremea rea ​​de ieri și să privești viitorul cu curiozitate. Nu purta ranchiună împotriva nimănui, râzi zgomotos și așteaptă cu anticipare un miracol de la viață.

Citate despre sine

“Toată viața noastră demonstrăm faptul că nu ne cunoaștem până la capăt.”

„Stresul – cea mai bună dietă!”

Suntem încântați și în același timp triști să ne amintim de noi acum 10-20-30 de ani. Chiar eram noi? Oare cum vom fi peste alți 10 ani? Vom deveni mai puternici sau nu? Merită ne enervăm pe anumite momente din viață sau trebuie doar să o savurăm?

Citate despre principala amăgire a tinereții

“Singura mea greșeală e că trei sferturi din viață am crezut că am toată viața înainte.”

Îndepărtați îndoielile și temerile! Îndepărtează-te de gândul că „mai întâi trebuie să te pui pe picioare”. Ești deja gata, ești deja puternică! Luați măsuri, altfel vei rata șansa. Viața pare infinit de lungă și plină de posibilități, dar de fapt, zboară foarte repede. Și cea mai bună zi pentru a fi fericit este astăzi.