Soțul ei o dată în săptămână pleca în pădure. Soția a decis să-l urmărească, apoi ea mult timp nu-și putea reveni.

Această întâmplare mi-au povestit-o părinții mei.

Ei au o familie exemplară, soțul nu servește, nu fumează, aduce salariul acasă, e meșter priceput. El a fost întotdeauna calm, deși avea un serviciu nervos. Iar caracterul soției nu era unul dintre cele mai bune, îi era cam greu cu oamenii, iar Petru a acceptat-o “așa cum este”.

Niciodată nu a ridicat vocea la ea!

El însă avea o obișnuință ciudată. În fiecare duminică mergea undeva pe câteva ore. Soția se gândea că are amantă. Unde el pleacă periodic? Și ea a decis să-l urmărească împreună cu sora ei.

E ora 14, Petru așteaptă transportul, care pleacă în afara orașului. El urcă în transport, soția cu sora ei merg după el. La oprirea finală, Petru coboară și merge spre pădure. După câțiva kilometri, Petru s-a uitat în jur și a început a striga tare. A strigat atât de tare încât ciocănitoarele au început să bată cu ciocul…

A strigat pur și simplu: “AAAAAAAAAA”. Și mai mult nimic. Soția s-a speriat enorm, se gândea că el se va întoarce în curând acasă, iar ei îi era frică să mai trăiască cu el.

Petru a venit acasă cu 3 lalele, și-a sărutat soția pe obraz și a întrebat-o:

– Cina încă nu este pregătită? Odihnește-te. Astăzi eu voi găti.

Larisa nu-și putea reveni de la cele văzute, se gândea la divorț. A venit din nou duminica și el iar a plecat.

Când a venit acasă, ea i-a zis:

– Mi-e teamă de tine, mi-au spus cum țipi în pădure … de ce o faci?

– Larisa…îmi este foarte incomod, dar am un serviciu destul de nervos, și energia acumulată trebuie să o revars undeva! Astfel o dată pe săptămână plec în pădure, șî îmi descarc emoțiile negative. Și știi chiar mă ajută. Să mergem data viitoare să strigăm  împreună!

Cei doi soți mergeau împreună să strige în pădure. Larisa a devenit, de asemenea, calmă și trăiau fericiți împreună.