Soțul ei o irita, îl considera un ratat… până când nu s-a întâmplat asta!

Soțul ei o irita… vocea lui, manierele, comportamentul, aspectul… totul! Dana nici nu putea să vorbească cu soțul. Căci el era un „ratat” pentru ea. Ba vorbește prea tare, ba bâlbâie ceva sub nas, ba merge prea încet, ba fuge… Ea singură nu înțelegea, ce anume o irită la el, dar simțea că se sufocă alături de el.

Într-o seară, prietenii lui i-au invitat în vizită. Au mers, ceilalți doi erau un cuplu de familie perfect. El atrăgător, galant, un gentleman adevărat. În plus, cu un simț al umorului foarte bun. „Visul oricărei femei” – s-a gândit Dana, uitându-se lung la el.

Și soția era foarte frumoasă. A fost o seară minunată. Doar că Dana tot timpul a zâmbit forțat… era invidioasă. „Uite, cum vorbește acest Alex. Oare al meu ce ar fi zis în acest caz?” – se gândea permanent Dana.

Cina a luat sfârșit și cei doi au decis să își petreacă oaspeții, făcând o plimbare de seară. Toți patru mergeau pe stradă, aerul era curat și răcoros. Mergeau, vorbeau și râdeau. La un moment dat, în cale le-au ieșit trei indivizi.

-Aveți un fum? – a întrebat unul dintre ei.

-Ați scos repede banii! – a spus altul.

Atunci Alex a început repede să își caute portofelul. Dana era îngrozită, nu putea să zică nimic.

-Vedeți-vă de treburile voastre, băieți! – a spus încrezut soțul Danei.

Toți au încremenit.

-Dacă continuați, veți regreta! – a adăugat el.

Alex s-a mișcat încet în spatele Danei și a soțului ei. După care și soția lui.

Cei trei tipi s-au uitat lung la ei și au înțeles că nu le va ieși nimic. Căci ei nu erau singuri în stradă, nu departe mai erau niște oameni.

-Bine, am glumit… Căutam și noi o țigară. Să mergem, băieți!

Și ei au plecat… Dana stătea și încă nu putea să spună nimic. Ea era speriată.

-Ce-i cu tine, scumpa mea? Totul a trecut, liniștește-te. Eu sunt alături… – a spus soțul ei.

Dis-de-dimineață, Dana s-a trezit pentru a-i pregăti un dejun deosebit. „El nu e un ratat. El este cel mai bun soț!” – s-a gândit ea.