Sfatul unei scriitoare cu renume: Cum să-ți creezi propriul borcan de fericire!

Am un borcan întreg de fericire. Iată-l, este la mine în mână. În fiecare zi, mai exact – la sfârșitul zilei, pe o bucată de hârtie, eu scriu un moment fericit din ziua care a trecut. Și arunc hârtiuța în borcan.

Și gata. Îmi ia doar 30 de secunde. Este atât de simplu!

Întotdeauna există ceva, ce ai putea pune în borcan. Chiar și în cea mai proastă zi există un moment de fericire (sau în cel mai rău caz, un moment care a fost mai puțin prost din toate momentele proaste).

Eu scriam aceste hârtiuțe despre momentele de recunoștință și bucurie la înmormântări, în spitale, în timpul unei perioade îndurerate, suferind o pierdere, în cele mai dificile și insuportabile clipe din viața mea. Putea fi un gest plin de bunătate din partea unui necunoscut, o cafea pregătită de cineva cu grijă și susținere, o plimbare plină de soare și zâmbete în parc, o melodie frumoasă auzită întâmplător în taxi, un apel drăguț din partea unui prieten pur și simplu pentru a-mi spune: „Bună! Să ai o zi frumoasă!”. Acel minut, când reușești să arunci pantofii după o zi îndelungată petrecută în fugă și treburi. Momentul, când a încetat ploaia exact când trebuie să mergi acasă.

Întotdeauna există o licărire de lumină, chiar și în cea mai posomorâtă zi. În fiecare zi, trebuie să găsești un moment de fericire, un moment pentru care ești recunoscător, un moment în care ești bucuros că trăiești.

Prinde-l. Aruncă-l în borcan. Păstrează-l pentru totdeauna!

Autoare: Elizabeth Gilbert