Psiholog: Nu-i permite nimănui să-ți fure nici măcar o clipă din viața ta!

O femeie se plângea:

Soțul nu o prețuiește. Nu a felicitat-o cu ziua ei de naștere, a ofensat-o ca de obicei, a înjosit-o. Copiii îi sunt mari deja, i-au transmis un mesaj și atât. Și iată că ea stă acasă și plânge. A împlinit 50 de ani. Ea își dă seama că nu este bine să te plângi. Pur și simplu, au copleșit-o emoțiile. Nu are cui altcuiva să-i spună. A citit pe internet o povestioară asemănătoare și a scris acolo un comentariu.

Altă femeie a întrebat-o: de unde sunteți? Dacă din capitală, pot veni acum la dvs. O să cumpăr pe drum o pizza și niște burgeri, o șampanie. Și vom mânca totul împreună, apoi vom merge la cinematograf. Însă dacă locuiți mai departe sau nu doriți să vă fac o vizită, atunci comandați singură ceva gustoșel. Apoi îmbrăcați o rochie frumoasă și mergeți la cinematograf. Bucurați-vă! Bucurați-vă de viață! Nu permite-ți nimănui să vă fure această zi – ziua de naștere, și oricare altă zi din viață. Căci fiecare zi în viața noastră este o sărbătoare. Știu asta de la serviciu.

Iar doamna care se plângea a întrebat: Sunteți psiholog?

Cealaltă i-a răspuns: Nu. Sunt asistentă medicală în terapia intensivă.

Da, este o recomandare excelentă! Nu permite-ți nimănui să vă fure nici măcar o zi din viață. Nici măcar o oră. Nu permite-ți nici dispoziției proaste, nici oamenilor răi și scandaloși, nici timpului urât de afară. Luați-vă ceva gustoșel, merge-ți într-un loc frumos, îmbrăcați haine noi. Așa vă sfătuiește specialistul, care vede în fiecare zi, cât de fragilă și prețioasă este viața…