În sfârșit cineva a făcut ceea ce vor toți. Destăinuirea unei femei de 83 de ani

Pentru unii, viața este o cursă de alergat. Cineva aleargă pentru un nou post de muncă, cineva pentru o siluetă perfectă, cineva după bani sau după cadouri. Și în această cursă nebună, puțini oameni se opresc pentru un minut, se uită în jur și spun: „Ce frumoasă este viața”. Uneori acest sentiment de armonie nu vine niciodată, iar alteori frumusețea vine odată cu primele fire albe din părul tău – adică prea târziu. De exemplu, când ai 83 de ani.

Vezi în continuare scrisoarea unei femei de 83 de ani, destinate celei mai bune prietene.

„Dragă Berta,

Eu tot mai mult citesc și tot mai rar șterg praful prin casă. Tot mai des stau la terasă, admirând natura, și tot mai rar merg și tai buruienile din grădină. Tot mai mult timp petrec cu familia, prietenii și lucrez tot mai puțin.

Viața trebuie trăită din plăcere, nu din datorie și obligație. Îmi pare rău că abia acum am înțeles aceste lucruri.

Eu nu mai economisesc timp și bani pentru mine. Îmi folosesc paharele de cristal tot mai des, fără să aștept vreo ocazie specială.

Când ies din casă, mereu port cele mai frumoase haine și nu aștept nici o ocazie specială ca să folosesc parfumul meu preferat.

Nu mai folosesc expresiile „într-o zi” și „altădată”. Dacă merită să văd, să aud sau să fac ceva, vreau să văd, să aud și să fac acest lucru acum.

Nu știu ce ar face alții, dacă ar ști că nu vor mai fi mâine în viață. Poate vor merge să-și vadă prietenii sau rudele, poate le vor spune celor mai apropiați oameni că îi iubesc și că le va fi dor, poate vor merge într-un restaurant scump sau își vor cere scuze de la cineva.

Acestea sunt mărunțușurile pe care eu încă nu am reușit să le realizez. Îmi pare rău că nu le-am scris rudelor mele toate cuvintele importante pe care am vrut să le transmit. Și sunt foarte îngrijorată de faptul că le-am spus rareori părinților și soțului cât de mult îi iubesc.

În fiecare dimineață când deschid ochii, îmi spun că această zi este una specială, pentru că fiecare zi, fiecare minut, fiecare respirație este într-adevăr un dar.

Poate că viața nu a fost petrecerea, la care am sperat că vom ajunge. Dar în timp ce suntem aici, ar trebui să profităm și să dansăm.”