Motivul straniu din care 70% dintre părinți returnează cumpărăturile după sărbători

Astăzi m-am întâlnit cu o prietenă care are un butic cu pantofi pentru copii. Am întrebat-o ce mai face și i-am zis că, probabil, în perioada sărbătorilor de iarnă a avut un flux mare de cumpărători, mai ales că a fost perioada matineelor în grădinițe și școli.

Aceasta mi-a spus că sărbătorile de iarnă sunt un adevărat calvar pentru afacerea ei. Mi-a povestit că are un flux mare de cumpărători, dar după ce ce trec sărbătorile, aproximativ 70% dintre aceștia vin și returnează marfa.

Potrivit legii, ea nu poate să refuze returnarea pantofilor. Deoarece este aproape imposibil să demonstrezi că pantofii au fost purtați, pentru că cei mici îi încalță maxim câteva ore pe covor sau pe parchet.

Totuși, ea spune că această practică este o adevărată tortură pentru administratorii de magazine și vânzători. Femeia afirmă că trebuie să perfecteze o grămadă de acte, să facă inventariere, să lustruiască pantofii returnați și, deseori, nici nu reușește să-i vândă altor cumpărători.

„În general, (se întreabă ea retoric) este normal să cumperi un obiect, să te folosești de el când ai nevoie și apoi fără pic de remușcare să-l întorci înapoi?”.

Pe de o parte, bineînțeles că o înțeleg. Situația este neplăcută pentru ea, sunt de acord. Pe de altă parte, legea este lege. Potrivit legii, puteți returna produsele în termen de 14 zile, fără a fi obligați să vă motivați în vreun fel alegerea, informează specialiștii de la Asociația pentru Protecția Consumatorilor.

În general, nu am o opinie bine definită în această privință. Putem înțelege și vânzătorii și cumpărătorii. Tu cum crezi? Ai luat vreodată haine sau încălțăminte, știind că le vei întoarce?