Răspunsul la întrebarea „Mă înșeli?”, pe care ar vrea să-l audă orice femeie

Elena se grăbea acasă. Astăzi a ieșit mai devreme de la serviciu. Lucra într-un atelier de croitorie și ultima clientă și-a amânat programarea. Ea se gândea cum să profite mai bine de această oră în plus.

La intrarea în bloc o aștepta vecina Maria, o femeie care iubea să vorbească despre toate și despre toți. Nu putea s-o ignore pentru că e prietena mamei sale și nici n-ar fi frumos din partea ei. Așa cum și se aștepta, după un salut scurt, femeia a început să-i povestească cum fiica locatarilor din apartamentul 58 a rămas însărcinată și nimeni nu știe de la cine.

-Ei și ce? Suntem în secolul XXI,  nu cred că trebuie să ne implicăm în viața lor. Poate fata are logodnic?  a zis Elena, gândindu-se la propriile probleme pe care trebuie să le rezolve. Fug eu acasă!

-Fugi, fugi, că oricum Ionel al tău n-o să vină acasă mai devreme de ora 12 noaptea. – a mormăit Maria.

Și într-adevăr, cuvintele acestea au fost ca niște sare pe rană. Ionel ultima vreme vine foarte târziu acasă, spune că are mult de lucru. Iar recent colegele de la muncă i-au zis să nu-l creadă, pentru că s-ar putea să aibă altă femeie.

Povestea lor de dragoste nu a fost ca în filme. S-au cunoscut la o petrecere de Anul Nou, apoi s-au întâlnit întâmplător în stradă și el a fost drăguț s-o conducă până acasă. Elena l-a invitat la un ceai, mama era plecată la rude de sărbători. Erau oameni maturi, el avea 30 de ani, ea 25, mama a fost surprinsă când i-a văzut, dar nu a zis nimic.

Au început să trăiască împreună, iar când Elena a rămas însărcinată, s-au căsătorit. Iubirea a venit mai târziu, când Ionel și-a luat prima dată în brațe copilul: „Îți mulțumesc, acum sunt cel mai fericit” a zis el cu lacrimi în ochi. Apoi a mai apărut o fetiță, viața lor era armonioasă și frumoasă, nimic nu indica că e ceva în neregulă.

Acum însă ceva s-a schimbat, soțul s-a izolat parcă, mereu se gândește la ceva. Elenei îi era frică să-i adreseze întrebări și dacă chiar are alta? Ea n-ar putea trece peste asta… Astăzi însă, după cuvintele vecinei Maria, Elena a decis să pună punctul pe i.

Soțul s-a întors târziu, copiii dormeau, Elena l-a întrebat fără să se mai gândească mult:

-Ai o altă femeie, o iubești? – văzând ochii soțului cât cepele și-a dat seama că poate în zadar a început această discuție stupidă. Acuș o să înceapă să se justifice, să mintă…

-Ce te-a făcut să crezi asta? – a întrebat cu o voce calmă soțul.

-Păi ce altceva să cred, vii târziu acasă, nu vorbești, ești mereu în lumea ta, dacă ai pe altcineva, mai bine recunoaște…

-Ce prostie… pur și simplu m-am apucat de un proiect nou la serviciu, e destul de complicat, dacă îl voi realiza, o să fiu promovat, iar asta înseamnă că voi avea și un alt salariu. O să ne putem cumpăra casa în suburbie la care visam, o să avem propria grădină, seră cu legume, un câine în curte, copiii vor atât de mult… și mama ta va putea locui cu noi. Cum ai putut să crezi că am o altă femeie, eu o să-ți fiu recunoscător toată viața pentru familia pe care au format-o împreună…

Elena și-a regretat îndoielile – Iartă-mă, pur și simplu te iubesc atât de mult, – i-a răspuns ea, îmbrățișându-l strâns.