Prietenia între femei: O povestioară scurtă care te va convinge că ea există!

O femeie i-a dăruit prietenei sale un lănțișor de aur. A cheltuit tot salariul, deși nu câștiga prea mult. Dar, totuși, i-a făcut un cadou frumos. În colectivul feminin s-a aflat foarte repede despre acest lucru, femeia și prietena ei lucrau la aceeași uzină. Și toate colegele au început să o critice pe această Irina, care a făcut acest cadou scump.

Una chiar s-a apropiat de ea și a întrebat-o de fața tuturor: „Te-ai gândit înainte să faci un asemenea cadou unei prietene? Ea ce ți-a dăruit? Nici măcar nu îți poți permite asemenea cheltuieli!..”

Iar Irina i-a răspuns: „Ea mi-a făcut colțunași”.

„Ce fel de colțunași? Și se merită pentru niște colțunași să dăruiești aur, cheltuind tot salariul pe el.”

Atunci Irina a decis să le explice: „Când eu am fost internată în spital, fiind grav bolnavă, nu puteam nimic să mănânc, m-a sunat prietena și m-a întrebat: ce aș vrea să-mi aducă de mâncare? Eu i-am zis așa, fără să mă gândesc, că vreau colțunași. Nu știu de ce, mi-am amintit de ei în acea stare în care eram. Iar Alina în toiul iernii, la -30 de grade, a venit la mine cu colțunași calzi. Și așa m-a vizitat de câteva ori, stătea cu mine, vorbea, mă îngrijea și mă încuraja. Dacă nu ar fi fost ea și colțunașii ei, nu aș afi avut acum nici serviciu, nici salariu, doar o cruce deasupra. Ați înțeles?

Și toate femeile s-au pus pe gânduri: Oare au și ele o astfel de prietenă?

Și treaba nu este în colțunași, și nici în lănțișoare de aur. Ci în legătura dintre două inimi, care au avut norocul de a cunoaște adevărata prietenie.