-„Fără pic de onoare” – a fost reacția unui ginere la faptul că… Poveste reală

Portrait of happy old woman sitting on the beach. Retired caucasian lady relaxing outdoors

„Fără pic de onoare” a fost reacția unui ginere la faptul că soacra sa emigrează în altă țară. Mama prietenei mele, la ai săi 60 de ani, a decis să înceapă viața de la zero. Femeia și-a făcut niște economii și s-a mutat cu traiul în Turcia.

Când și-a anunțat apropiații, aceștia au rămas șocați.

– Mamă, pentru ce să pleci? Ai trăit o viață aici, aici ai lucrat, aici ți-i casa, aici ți-s prietenii, aici suntem noi!, i-a spus prietene mea mamei sale.

– Poate vrei să te și măriți cu vreun turc?, a râs ginerele sarcastic.

Dar femeie cu o față senină le-a răspuns:

– Turcia nu este destinația finală. Planific să merg și în Bulgaria, Grecia și poate chiar în Cipru. Acolo, oamenii se simt tineri indiferent de vârstă, nu trăiesc de la o zi la alta și au o mulțime de activități. Poate chiar voi lucra într-un hotel pe malul mării.

– O femeie de 60 de ani care lucrează într-un hotel nu are nici un pic de onoare!, a exclamat ginerele.

– Mamă, dar cine ne va ajuta cu bani, cu casa, cu copiii, când vom avea nevoie?, a întrebat-o prietena mea.

Noi credem că o pensionară trebuie să se dedice copiilor și nepoților, nu să se plimbe prin stațiunile din Turcia, îmi povestea prietena mea cu lacrimi în ochi.

În timp ce familia sa o critică, femeia postează fotografii pe rețelele de socializare în dreptul cărora scrie: „La 60 de ani viața abia începe”; „Trăiește pentru tine, nu pentru alții”; „Dacă ai o dorință, realizează-o, nu asculta criticele din jurul tău”.