Piele naturală făcută din cactuși: O alternativă inventată de doi mexicani

În prezent, tot mai mulți oameni încearcă să fie prietenoși cu mediul: să reducă consumul de substanțe toxice, să caute alternative sigure pentru multe produse și să renunțe la plastic. Iar pentru cei care doresc să facă bine mediului, dar nu pot renunța la pielea naturală, există o veste bună: doi mexicani au inventat o alternativă vegană pentru aceasta. Și nu este vorba despre „pielea artificială”, ci despre un produs natural care este făcut din cactuși!

Mexicanii au inventat o alternativă vegană la pielea naturală

Adrian Lopez Velarde și Marty Casares din Mexic au decis să găsească un înlocuitor ecologic pentru pielea naturală. Adrian a lucrat cu pielea naturală în industria mobilei și autoturismelor, iar Marty în industria modei. Cine, dacă nu ei doi, știu că producția de piele este un proces care poluează foarte mult mediul. În căutarea unei alternative ecologice, au ajuns la cactuși. Aceștia cresc aproape peste tot în Mexic, nu necesită multă apă și sunt rezistenți la temperaturi scăzute.

Acesta este un cactus nopal

Pentru producerea materialului, nu este necesară „tăierea” plantelor. Plantația este perenă, frunzele mature sunt tăiate din cactuși, spălate și zdrobite, iar produsul obținut este uscat la soare timp de 3 zile și apoi amestecat cu substanțe chimice netoxice. În rezultat, se obține un material aproape complet biodegradabil, durabil și elastic.

Materialul obținut nu se distinge de pielea naturală

Materialul poartă numele «Desserto»

Materialul poate fi de diferite culori și texturi

A fost nevoie de 2 ani de muncă asiduă pentru a crea și dezvolta materialul, iar în iulie 2019, acesta a fost obținut în sfârșit. Adrian și Marty și-au prezentat cu succes materialul inovator din cactus în octombrie, la Milano.

Adrian și Marty, creatorii materialului

De asemenea, pe lângă ei, mai sunt încă 4 persoane în echipă: directorul financiar, directorul de vânzări, managerul pe depozit și managerul servicii cu clienții.

Iată așa arată produsele finite

Pielea din cactus poate fi folosită pentru a produce haine, pantofi, accesorii și multe altele.