„Oamenii nu prețuiesc ceea ce au!” – O discuție sinceră între doi prieteni!

Cuvintele de aur ale unui prieten adevărat! Păcat că există prea puțini astfel de prieteni, care îți pot spune adevărul în față! 

Azi, cel mai bun prieten al meu a decis să divorțeze. A venit la mine ca să își descarce sufletul. Ne-am așezat la bucătărie, am făcut câte o cafea. Apoi, a urmat un asemenea monolog:

-Soția mea e o proastă! Și înainte nu era cine știe ce, dar acum e vai de ea! A rămas însărcinată întâmplător… Hmmm, dacă nu era copilul de mult ne-am fi despărțit. Din cauza ei am abandonat universitatea, tot din cauza ei m-au alungat părinții de acasă, aproape că am rămas fără prieteni… Mi-am pierdut cei mai buni și frumoși ani cu ea, mi-am pierdut tinerețea! Puteam să mă distrez, să ies cu voi, să absolvesc universitatea…

Cuvintele lui m-au șocat. Chiar mi-a trecut pofta de cafea. Câteva minute am stat în liniște, dar în cele din urmă, am decis să-i răspund:

-Ea a rămas însărcinată datorită ție. Ambii ați făcut acel copil!

Da, ai lăsat universitatea, ai mers să lucrezi și… te-ai aranjat destul de bine. Mulți și-ar dori așa un post și așa un salariu ca și al tău.

Te-au alungat părinții? Timp de doi ani ți-ai cumpărat și ți-ai amenajat o căsuță destul de bună.

Și prietenii? Jumătate dintre ei au probleme cu alcoolul. Dacă nu ar fi fost ea, nu ai fi avut nici pe aproape din ceea ce ai acum. Ea a trecut prin toate încercările alături de tine.

El s-a ridicat și a plecat fără să zică ceva. În ziua următoare s-a dus la soție cu un urs mare de pluș și cu un buchet de flori, să-i ceară iertare.