Oamenii au fost întrebați:,,Care sunt cuvintele ce ți-au schimbat viața?” Iată cele mai bune răspunsuri!

,,Care sunt cuvintele, ce ți-au schimbat viața pentru totdeauna?” Iată cele mai reușite răspunsuri la această întrebare!

Deși există mai multe metode de a motiva și inspira un om, nu există nimic mai eficient decât un sfat bun oferit la momentul potrivit. Am ales câteva dintre acestea, care s-au dovedit a fi atât de puternice, încât au schimbat viețile oamenilor. Posibil, te vor inspira și pe tine!

Când aveam 38 de ani, îmi doream să obțin o diplomă în domeniul radiografiei. Studiile trebuiau să dureze 2 ani de zile. Odată i-am spus unui prieten, că sunt prea bătrân pentru a învăța și voi avea deja 40 de ani când voi primi diploma, la care el mi-a răspuns: ,,Dacă nu o vei face acum, oricum vei avea 40 de ani, dar nu vei avea studii.” Acum am 60 de ani și acele studii mi-au oferit posibilitatea de a trăi o viață îndestulată.

***

Mama mea suferea de o boală gravă. Un prieten mi-a zis: ,,Vei avea toată viața înainte pentru a plânge și a te căina, dar nu o face acum în fața ei.” Aceste cuvinte m-au ajutat să înțeleg, îngrijorările mele nu sunt întotdeauna atât de importante. Abilitatea de a face față sentimentelor mi-a prins bine în multe situații ale vieții.

***

Nu fi ticălos în atitudinea față de câinele tău. Pentru tine viața lui sunt doar câțiva ani, iar tu pentru el însemni întreaga lui viață.

***

Aveam vreo 13 ani când încercam să o învăț pe sora mea de 6 ani să sară în piscină. Eram la o piscină publică, iar nu departe de noi înota încetișor o doamnă de vreo 75 de ani. La un moment dat eu nu am rezistat și am început să o impun  forțat să sară în apă la ce sora mea a strigat: ,,Nu pot! Îmi este frică” Atunci doamna a înotat spre noi, a ridicat pumnul în sus și i-a spus: ,,Fie-ți frică, dar fă-o în orice caz!” 

Asta s-a întâmplat cu 35 de ani în urmă, dar eu încă nu am uitat acest caz. A fost ca o revelație pentru mine – chestia nu constă în faptul că să nu-ți fie frică de nimic, dar să acționezi indiferent de frică.

***

Odată am întâlnit un om în scaun cu rotile. Eu m-am interesat, dacă îl limitează atât de mult scaunul, iar el mi-a răspuns: ,,Eu nu sunt limitat de scaun – el îmi dăruiește libertatea. Fără acest scaun aș fi fost țintuit la pat și niciodată nu aș fi părăsit camera mea.” O viziune uimitoare a lumii!

***

Pe când eram tânăr voiam să discut cu prietena mea, să-i spun că ne despărțim. Atunci i-am explicat că pur și simplu vreau să găsesc persoana potrivită. Ea mi-a răspuns: ,,Toți își doresc să găsească persoana potrivită, dar nimeni nu dorește să devină acea persoană.” Cuvintele ei m-au oprit.

***

Anul viitor vei regreta, că nu ai început chiar acum.

***

Fiecare om, pe care îl întâlnești, știe ce îți lipsește ție. Acest lucru mi l-a spus bunelul meu și asta îmi reamintește de fiecare dată că sunt înconjurat de oameni, de la care am ce învăța.

***

Poți să te consideri adult, atunci când nu mai simți nevoia să demonstrezi că ai dreptate omului, care greșește.

***

Când aveam vreo 10 ani, părinții m-au rugat să spăl vesela. Eu mă grăbeam să mă întorc cât mai curând la joacă și am spart ibricul pentru cafea, care în imaginația mea de copil costa o sumă imensă. Am mers la tatăl meu și cu ochii în lacrimi mi-am recunoscut vina. Tata m-a privit și mi-a răspuns un lucru genial: ,,Greșelile se întâmplă atunci, când faci ceva. Nu îți fă griji din cauza asta.”

Aceste cuvinte s-au așezat atât de adânc în creierul meu, încât până acum îmi amintesc de ele. Este ceva normal să comiți greșeli. Este un semn că încerci să faci ceva. Mulțumesc, tată!

***

Oamenii nu își vor aminti cuvintele pe care le-ai spus, dar vor ține minte ce au simțit în acel moment.

***

,,Educația este costisitoare, dar nu există nimic mai valoros decât educația.” După aceste cuvinte am început să am o atitudine serioasă față de studii.

***

Dacă îți este frică să faci ceva, pentru că oamenii te vor judeca, crede-mă că peste un an nimeni nu își va aminti de asta. Acest gând mă face mai curajos.

***

Niciodată nu le spune altora despre neajunsurile tale. Lasă-i pe oameni să judece singuri, dacă le ai sau nu.