O poveste reală din viața lui Anthony Hopkins: „Ține minte, bucuria și moartea ta vor veni la momentul potrivit…”

Când eram alcoolic, cei mai buni interlocutori ai mei erau prietenii de băut la întâmplare de prin baruri. Prieteni imaginari. Dar, știi, într-o stare de insensibilitate alcoolică, este plăcut să asculți povești nesfârșite despre durerile și grijile altora, în timp ce în interior ești ca un idol.

Atunci mi s-a întâmplat adesea – bei o sticlă de tequila și îți spui: „Și acum poți muri”. Și, în același timp, alcoolicii au acces la ceva pe care cei care nu consumă alcool trec pe lângă – sinceritatea. Da. Mulți producători de la Hollywood ar da orice pentru a obține acest material uman intim.

Uneori, auzeam lucruri care îmi făceau părul măciucă pe cap. Dar a existat o poveste care m-a uluit cu adevărat. Nu-mi amintesc numele, arată serios, îmbrăcat elegant, servietă scumpă, cel mai adesea aceștia sunt cei care înnebunesc. S-a așezat lângă mine: „Văd că ești un tip bun, hai să bem ceva”.

De ce bețivii sunt deseori numiți „băieți buni”, habar n-am. Sticlă după sticlă, iar curând am devenit proprietarul tuturor lucrărilor colectate din viața lui. A vorbit despre felul în care plutea, că soția lui era însărcinată, râvnitul contract fusese semnat, iar de luni preia funcția la care visase în ultimii zece ani.

„Decolez”, mi-a spus atunci bărbatul. Da, așa este: decolez… Și apoi a mai apucat un pahar și a strecurat printre dinți: „N-o să-ți vină să crezi ce proiecte puternice am în gând”, l-a răsturnat și s-a repezit spre Ieșire. Ceva în mine a țipat: “ține-l, lasă-l să stea mai mult!” Dar nu, era deja afară. Și m-am întors de la fereastra unde stăteam noi ca să-l. Și într-o clipă – am auzit sunetul frânelor, țipete și am văzut ceva fără formă și sângeros la intersecția a două străzi, care acum un minut era un bărbat.

Ce a făcut tipul ăsta că Atotputernicul l-a luat atât de crud? Prin ce a fost mai rău decât mine, un bețiv cu sufletul gol înăuntru? De ce am supraviețuit, iar el a fost răzuit de pe asfalt?

O, nu, după această întâmplare nu m-am oprit din băut, s-a întâmplat mult mai târziu, dar am înțeles principalul: fii liniștit, nu te grăbi niciodată, nu-l face pe Domnul să râdă cu planurile tale, nu face spumă la gură, încercând să băgați adevărul vostru în capul altora.

„Ține minte, bucuria și moartea ta vor veni la tine la momentul potrivit. Nu poți face nimic în privința asta.”