O poveste reală, despre fetița de 8 ani care și-a salvat mama de la sărăcie și pagubă!

S-a întâmplat cu câțiva ani în urmă. Am primit un telefon de la o femeie, care căuta o locuință accesibilă, deoarece nu avea prea mulți bani. Se numea Mariana, avea 45 de ani, iar fiica ei – 8.

Din spusele ei am înțeles că soțul a părăsit-o și ea era nevoită să închirieze când un apartament, când altul. În ultima vreme, Mariana a reușit să adune o sumă suficientă pentru a-și cumpăra în sfârșit propria locuință.

Era iarnă, o perioadă cam dificilă de a găsi un apartament bun fără serviciile unui agent imobiliar. Eu eram abia la început de carieră și nu luam prea mult pentru seriviciile acordate, cineva i-a dat numărul meu.

I-am găsit Marianei o garsonieră – a trebuit să întreb de unii colegi de ai mei. Era în stare bună, la un preț atractiv, exact ceea de ce ea avea nevoie. Ne-am sunat și am decis să mergem să o vedem. Acolo ne-a întâlnit stăpâna – Natalia. Mariana a examinat totul din fugă, din moment ce nu avea alte opțiuni mai ieftine.

Spre deosebire de mamă, fiica ei a decis să vadă fiecare colțișor al apartamentului. Natalia ne grăbea cu încăpățânare, spunând că are mulți solicitanți. Femeia practic căzuse de acord, când s-a întors fiica ei speriată și i-a spus că a văzut păianjeni în camera de baie. Fetița își ruga mama cu lacrimi în ochi să nu cumpere acest apartament. Mariana a încercat să o calmeze, dar fetița a făcut o adevărată isterie.

„Nu vreau să trăiesc aici. E o casă rea!” – repeta fetița plângând.

Mariana a cerut puțin timp ca să se mai gândească. Stăpâna a devenit nervoasă și a început să o amenințe, că până ea se va gândi o va cumpăra altcineva. Natalia chiar a numit-o pe fetiță mică și prostuță, spunând că aceasta nu înțelege nimic și că nu ar trebui să-și bage nasul în treburile adulților.

Fiind nemulțumită de reacția stăpânei, Mariana a decis că nu are nevoie de garsoniera ei. Ambele nu m-au mai sunat. Dar, ceea ce am aflat mai apoi m-a uimit.

După câteva luni, am auzit că acel apartament era deținut de alte persoane. Natalia s-a dovedit a fi o escroacă, care a pus stăpânire pe locuință prin mijloace frauduloase. Chiar a reușit să o „vândă” mai multor clienți și să dispară cu banii.

Uimitor, cum intuiția fetiței a ajutat-o să-și protejeze mama de neplăceri. Sper, că Mariana și-a găsit un apartament bun și trăiește fericită împreună cu fiica ei.