O istorie reală despre cum un bărbat și-a schimbat brusc părerea despre soacra sa, după ce nu au găsit un limbaj comun timp de 20 de ani

Din păcate, aproape fiecare al doilea bărbat după nuntă și-a schimbat în rău părerea despre soacra sa. Dar ce poți face, nu degeaba s-au inventat glume despre ginere și soacră. Este aproape cel mai greu pentru aceste două persoane să se înțeleagă, chiar dacă ambele sunt persoane destul de adecvate.

Dar eroul poveștii noastre de astăzi este unul dintre acei puțini norocoși a căror părere despre mama soției sale s-a schimbat în bine, deși după mulți ani de la nuntă.

Raluca a fost unicul copil la părinți, fiind alintată și cea mai iubită de părinții intelectuali. Cu toate acestea, ea a crescut nu o fată răsfățată, ci o fată foarte sensibilă. La 23 de ani, l-a adus pe mire acasă la ea, ca părinții săi să-l cunoască. Viitorul ginere li s-a părut cam simplu, dar totodată, calm și amabil. Părinții s-au întrebat dacă o va face acesta pe fiica lor fericită.

– Raluca, ești sigură că el este potrivit pentru tine? – a întrebat-o mama pe fiica ei cu îndoială după ce mirele a plecat.
– Sunt sigură, mamă. Eu și Dan ne iubim cu adevărat.
– Înțeleg asta, dar va avea el posibilitatea să-ți asigure un viitor prosper? Plus la toate că odată cu apariția copiilor, este nevoie încă de mai multe finanțe pentru a-i putea crește.
– Mamă, iată de ce gândești așa? Vom avea totul. După cum se spune: la rău și la bine vom fi împreună.
– Bine, am încredere în tine și în alegerea ta. Dar, vezi bine, mai apoi să nu te plângi. Aceasta este marea ta decizie și îți aparține doar ție.

Au trecut mai bine de douăzeci de ani, iar Raluca și Dan au doi copii maturi deja, care și-au luat zborul de la casa părintească. Raluca și Dan locuiesc în același apartament cu mama acesteia. Din fericire, există suficient spațiu pentru toată lumea, deși relația dintre ginere și soacră era una tensionată, dar nu tare problematică.

A venit o nenorocire peste Dan, atunci când compania unde a lucrat mai bine de 15 ani, a falimentat. Astfel, a fost redus personalul, iar Dan a rămas fără muncă. El este un bun specialist, dar vârsta sa îl împiedica să poată fi undeva angajat.

Moment dificil pentru familie
Dan a fost șomer timp de jumătate de an. La început, soția a fost liniștită, crezând că totul va fi bine în curând, dar când familia a început să aibă o lipsă vizibilă de bani, ea a început să-și certe regulat soțul. Pensia soacrei și salariul Ralucăi cu greu era de ajuns pentru a achita serviciile comunale și pentru mâncare.

– Dan, cât se mai poate? În curând vom roade pesmeți – a spus Raluca indignată.
– Raluca nu începe iarăși, crezi că nu înțeleg și singur? Iată mâine mai merg la un interviu. Compania este mică, dar poate că e mai bine, asta înseamnă că acolo este nevoie urgent de un specialist. Sper că voi fi angajat.
– De câte ori am auzit deja povestea asta, a mormăit soția lui.

Dimineața, Dan a mers la interviu. În biroul unde a fost trimis, aștepta un tip tânăr, dar cu aspect solid, care, chiar și la intrarea în clădire îl privea cu scepticism pe Dan. Speranța aproape că a dispărut. Când s-a dovedit că acest tip nu era nimeni altul decât șeful companiei și el va fi cel care va face interviul, Dan a rămas uimit și fără speranțe. Nu exista aproape nicio îndoială că va fi refuzat, invocând vârsta lui. Dar după câteva întrebări obișnuite, șeful a început să întrebe despre nuanțe importante de producție. Răspunsurile lui Dan erau foarte bune și el însuși nu a observat cum s-a relaxat, iar pe fața unui potențial șef a început să apară un zâmbet mulțumit.

Rezultatul interviului i-a încântat pe amândoi. S-a dovedit că șeful companiei căuta de multă vreme o persoană cu experiență și o înțelegere profundă a problemelor de producție. Dan s-a dovedit a fi specialistul de încredere de care avea nevoie compania.

Ieșind din clădirea companiei, Dan a fost atât de inspirat de interviu, încât nu a vrut deloc să plece acasă. El a vrut să bucure soția măcar cu un apel, dar după ziua precedentă nu a mai avut chef. Bărbatul a mers în parc și și-a cumpărat o înghețată. În necazul constant de a căuta un loc de muncă, nu a observat cum a venit primăvara. Și acum stătea pe o bancă și se bucura sincer de viață. În cele din urmă, plimbarea a continuat până seara.

De ce și-a schimbat Dan părerea despre soacra sa?
Dar când Dan și-a dat seama că mai devreme sau mai târziu va trebui oricum să plece acasă, deznădejdea l-a cuprins din nou. Intrând liniștit în apartament, descălțându-se, s-a dus la ușa bucătăriei, de unde se auzeau vocile soției și ale soacrei.

– Raluca, sună-l pe Dan. Atât de mult timp a trecut fără a da vreun semn, poate s-a întâmplat ceva?
– Mamă, iarăși creezi panică. Probabil a avut iarăși un interviu fără rezultat, iar acum stă și își varsă amarul cu prietenii pe undeva. Lasă-l să nu se întoarcă…
– Cum poți să spui asta? Este soțul tău. Singură ai spus că la rău și la bine veți fi mereu împreună. Așa că nici nu te gândi ca acum când este greu să renunți la promisiunile tale. E foarte urât și rău din partea ta să vorbești așa despre soțul tău.
– Ai dreptate, mamă. Îmi pare rău, am zis-o fără să gândesc. Acuș îl voi suna.

În timp ce Raluca a început să caute telefonul, Dan a auzit-o pe soacra sa cum a început să se roage în liniște: „Doamne, ai milă de ginerele meu, tatăl nepoților mei. Dă-i răbdare și sănătate. Să fie bine.” Dan, aproape cu lacrimi în ochi, a intrat în bucătărie.

– Dan, ce ai intrat așa încet…, a început să spună Raluca, dar Dan a întrerupt-o.
– Bună seara, mamă.
Soacra a rămas confuză pentru o secundă, dar apoi a zâmbit călduros și a răspuns:
– Bună seara, fiule. Ai întârziat, stai la cină.
– Mamă, am fost angajat. Acum vom fi cu toții bine.

Raluca s-a uitat uluită la soțul și la mama ei. Niciodată în viață Dan nu a numit-o pe soacra sa “mamă”, iar mama la rândul său nu l-a numit niciodată “fiu”. Acesta a fost momentul când bărbatul și-a schimbat complet părerea despre soacra sa.