O istorie interesantă: „Sau nu pleca, sau nu te mai întoarce”

Foștii iubiți sunt la fel ca drogurile. Cel puțin asta declară un neurobiolog renumit, eroina acestei istorii, care a depistat cu ajutorul rezonanței magnetice că, în momentul în care îți vezi fostul partener, creierul reacționează ca un narcoman, care încearcă să se lase de droguri.

„Cu primul soț, decizia m-a luat prin surprindere. Ca de obicei, el a mâncat la dejun crenvurști și omletă, iar apoi mi-a declarat că nu mă mai iubește. Și s-au început acuzațiile, timp de o săptămână am împărțit tot, și-a căutat apartament și a plecat”, menționează eroina acestei istorii.

În continuare vă redăm istoria acestei femei, care spune că pentru a fi fericită o relație încheiată trebuie lăsată în trecut.

„Dacă privești în urmă, nu-ți vei vedea viitorul”

După plecare am început să mă învăț să trăiesc fără el, dar nu au trecut nici două săptămâni până mi-a scris un mesaj: „-Ce faci?”;„-Sunt bine.”; „-Ce ar fi să ne vedem mâine după amiază?” și de aici a început totul.

Mai întâi a venit la mine la serviciu cu mere verzi și o ciocolată. În altă zi, a venit să mă petreacă în vacanță și să-mi ducă bagajul până la tren, apoi cu altă ocazia s-a cerut să înnopteze la mine.

Eu credeam că el vrea să mă întoarcă înapoi, de asta îmi făcea curte și era atât de grijuliu. El însă își omora timpul și plictiseală în acest mod.

Totul s-a terminat un an mai târziu, în momentul în care am descoperit că și-a făcut un cont pe un site de întâlniri. Deși și azi îmi vine să-i scriu mesaje banale, de gen: „-Uite pe geam! Admiră primii fulgi.” sau să-i trimit o invitație electronică la un meci de fotbal, dar odată ce ți-ai pus un țel trebuie să te ții de el. De exemplu, dacă vrei să te lași de fumat, nu fumezi în continuare câte două pachete de țigări zilnic, dacă ai început a ține regim, nu mănânci înghețată de câte ori ți-i poftă, iar dacă vrei ca supa să se răcească nu o pui la încălzit.

Cel mai corect ar fi să-ți organizezi o „carantină”. Să te distanțezi, să plângi și să suferi în voie. Nu intrați într-o relație de „tranzit” pentru că nimic bun nu va ieși din ea, deoarece toată energia a rămas la vechiul partener, iar acum nu aveți nimic de oferit.

Dacă privești în trecut nu-ți poți vedea viitorul, iar dacă încă mai ai nevoie de o batistă pentru lacrimi, este imposibil să începi o relație nouă.

Cel care plecând nu pleacă definitiv, mereu ține ușa de la intrare întredeschisă și doar noi putem decide cum vom trăi în continuare: în confort sau într-o încordare permanentă.