Nu a crezut în cuvintele fiului, dar apoi a început să-l respecte ca pe un bărbat adevărat!

Într-o seară, coborând din autobuz, fiul meu mergea spre casă prin pasajul subteran. Ora era deja târzie, aproape 22:00.

Da, copilul meu circulă singur cu autobuzul atât de târziu. El frecventează antrenamentele de luptă universală. Și iată că și în acea seară, se îndrepta spre casă la o oră destul de târzie.

Mergând de-a lungul pasajului, a auzit un țipăt de femeie. Acel sunet venea de sub scări (acolo dedesubt există o nișă destul de spațioasă). S-a repezit încolo și a văzut cum un bărbat încerca să violeze o tânără, astupându-i gura cu mâna.

Eroul meu, fără să se gândească prea mult, s-a repezit la acel individ. Între ei a început o luptă. Dar, spre fericirea mea, acel neghiob s-a dovedit a fi destul de slab și fiul meu l-a doborât la pământ. Fata a luat-o la fugă, fără să se mai uite în urmă.

Unde s-a pierdut acel neom, fiul nu știe, a alergat după fată pentru a afla dacă totul este în regulă. Dar nu a rămas nici urmă de a ei.

Toate astea le cunosc doar din spusele fiului meu. Recunosc, că de la început nu prea am crezut în povestea lui, bănuind că el doar încearcă să evite pedeapsa pentru haina ruptă.

Dar, spre marea mea uimire, după câteva zile aceeași fată a venit la ușa noastră. Avem un oraș mic, iar când ea și-a revenit după groaza trăită, a început să-l caute pe fiul meu. Când a venit, i-a mulțumit nespus și a plâns foarte tare. Chiar a încercat să-l răsplătească cu bani pentru salvare (probabil, nu își revenise până la capăt).

Evident, fiul meu a refuzat banii. Acum, îl privesc complet diferit. Doar cu o lună în urmă era un năzbâtios și un bătăuș, iar acum le povestesc tuturor cu mândrie că fiul meu este un bărbat adevărat.

În ciuda faptului că are doar 15 ani, el și-a riscat viața pentru a o salva pe acea fată. Un erou, nu alta!