Nedreptatea vieții: A crescut două fiice de una singură, iar la bătrânețe nu are cine să o îngrijească!

Aproape întreaga sa viață, doamna Galina a făcut totul de una singură. Și-a crescut fiicele singură, după ce soțul a părăsit-o. Ana și Alina erau frumoase și ascultătoare. Iar Galina lucra la două locuri de muncă pentru a le întreține. Iar în ultimii 10 ani, în timp ce mama avea grijă de fiice, apoi de familiile lor, femeia a obosit foarte mult.

Acum, fiicele ei au deja peste 40 de ani. Ele sunt femei adulte, căsătorite și cu copii. Atunci când s-a căsătorit Ana, doamna Galina i-a dăruit apartamentul cu o cameră care i-a rămas de la bunica ei. Iar când s-a căsătorit Alina, mama nu avea de unde să-i mai dăruiască și ei un apartament, dar o ajuta cu absolut tot de ce fiica ei avea nevoie. Nu putea să-i facă cadouri scumpe, dar îi era mereu alături.

Fiica mai mare nu a reușit să-și construiască o carieră de succes, pentru că ea era nevoită să se ocupe de creșterea copiilor. Da, Ana a repetat soarta mamei sale. A născut doi copii și a fost nevoită să-i crească singură, divorțând de soț. Dar, în schimb, avea un apartament propriu.

Cât despre cea de-a doua fiică, a absolvit universitatea apoi a obținut un post de muncă decent și a devenit un specialist bun în domeniul ei, în timp ce mama ei avea grijă de copii. Și-a luat o casă în ipotecă și s-a mutat cu familia în ea.

Acum, doamna Galina a îmbătrânit. Ea nu mai are puteri să alerge la Alina, să-i îngrijească copiii. Dar și copiii deja sunt mari și fac totul de sine stătător. Galina este bolnavă, ea are nevoie de o îngrijire adecvată și de cineva care să-i fie mereu alături. Dar cine?

Fata cea mai mare judeca în felul următor: „Dacă în tot acest timp mama nu m-a ajutat niciodată cu copiii, mergea doar la Alina și stătea cu copiii ei, acum lasă Alina să aibă grijă de ea!”

Fata mai mică avea și ea poziția ei: „Ei bine, mama i-a dăruit un apartament la nuntă. Nouă nu ni-a dăruit nimic. Da, a avut grijă de copii, dar eu și soțul am lucrat și ne-am aranjat viața singuri.”

Dar Galina își aștepta ceasul – nu a îndrăznit să spună niciodată nimic. Cât de nedrepți sunt uneori copiii! Nu pot avea grijă de propria mamă la bătrânețe…