Modul în care un stil de viață minimalist mi-a schimbat viața

Mi-am dat seama că hainele nu mă definesc ca personalitate.

Cheltuiam mulți bani pe haine. După ce un psiholog mi-a spus odată că trebuie să-mi cumpăr atâtea haine câte îmi voi lua dacă voi trăi pe o casă pe roți, sau pe un vapor, mi-am dat seama brusc că nu am nevoie de atâtea haine pentru a fi fericit.

Acum prefer să-mi cumpăr lucruri clasice care nu ies din modă, pe lângă aceasta, cred că este important să ne cumpărăm lucruri de calitate, este mult mai ieftin să-ți cumperi rar un lucru calitativ și scump decât să-ți cumperi mereu haine ieftine.

Cumpărați ceea de ce aveți nevoie și ce vi se potrivește, și nu vă mai gândiți mereu să țineți pasul cu moda.

Mi-am dat seama că minimalismul îmi oferă mai mult timp liber.

Un mod de viață minimalist îmi permite să dedic mai mult timp lucrurilor importante. Imaginați-vă cu cât e mai mare casa, cu cât mai multe lucruri și obiecte aveți, cu atât mai mult timp veți petrece pentru întreținerea, repararea și curățarea acestora.

Datorită minimalismului, mi-am dat seama că am nevoie de puține lucruri pentru a fi fericit.

O mulțime de oameni păstrează lucrurile, crezând că într-o zi vor avea nevoie de ele. Știți acest sentiment – cumpărați un obiect, uitați de el, apoi îl găsiți peste câțiva ani și vă gândiți, să nu-l aruncați sau să-l dăruiți pentru, că veți avea nevoie în viitor de el.

Psihologii recomandă să oferiți un an de zile acestor lucruri. Dacă timp de un an nu l-ați utilizat niciodată, a venit timpul să vă despărțiți de acesta. E mai simplu și mai ieftin să împrumutați și să închiriați lucruri pe care le folosiți doar odată, decât să le procurați și să stea în dulap.

Încercați să vă mulțumiți cu puține obiecte, haine sau alte lucruri materiale și investiți timpul și banii în călătorii, studii sau orice vă creează amintiri pentru toată viața.