Mama este cel mai scump om din lume! Ea poate lua locul oricui, dar nu poate fi înlocuită de nimeni!

Fiecare dintre noi are o persoană apropiată sufletului – mama. Ea este ființa care dă viață copilului și are grijă de el. Dragostea ei are început, dar nu are sfârșit. Deseori se întâmplă să ne vedem mama obosită, dar ea încearcă să facă ceva bun și plăcut pentru noi.

Mama are zâmbetul delicat, vesel, iar mâinile ei sunt de aur. Căci, de orice nu s-ar apuca, întotdeauna le duce la bun sfârșit.

Ochii ei căprui sunt fericiți doar atunci când ne văd pe noi sănătoși și împliniți. Aceștia sunt iluminați din interior de o lumină vie, ca o expresie vizibilă a sufletului ei.

Mâinile mamei au întotdeauna un miros deosebit. Fie că a rufe curate, fie că a făină de grâu și a pâine caldă, fie că a câmp de toamnă sau a primilor muguri de primăvară.

Iubesc momentele când mama coace plăcinte sau gătește ceva gustoșel. Ador zilele de naștere pe care ea le organizează. Adună oaspeți. Casa e plină de oameni frumoși. În genere, mama mea e foarte veselă, jucăușă, ingenioasă. Toți o iubesc.

Mama este anume acea persoană care prin exemplul său, te învață să fii blând, loial, să îți iubești aproapele. Mamele ne însoțesc pe tot parcursul vieții. Puterea dragostei lor învinge orice distanță și obstacol. Și oriunde nu am fi, grija și rugăciunile lor ne protejează de necazurile vieții.

Încă din copilărie, mama m-a învățat să respect oamenii, pentru că atitudinea altora față de tine, depinde anume de modul în care tu îi tratezi pe cei din jur. Ea m-a învățat să muncesc așa, încât asta să îmi aducă bucurie nu doar mie, dar și altora. Ea m-a învățat să fiu bună, să fiu săritoare la nevoie, să fiu Om. Îi sunt recunoscătoare, pentru că tot ce am mai bun este de la ea!

Pentru orice mamă, copilul ei este cel mai bun și frumos din lume. Și noi, copiii, niciodată nu ar trebui să uităm acest lucru, să ne uităm mamele. Ele merită toată atenția și înțelegerea noastră, și nu doar o felicitare și o floare de sărbători. Trebuie să avem grijă de mamele noastre!

Mama este prietenul fidel, pe care nimeni nu îl poate înlocui. Fără de ea, viața este imposibilă. Mama, te iubesc enorm de mult și vreau să te văd întotdeauna sănătoasă și fericită!