„La mine în birou a intrat un Zeu și o Zeiță! Nu îmi puteam lua ochii de la acel cuplu…”

El trăia bine, era bogat, cu o femeie mai în vârstă decât el cu 15 ani. Ei aveau o afacere comună, fiind parteneri cu drepturi egale, el muncea și gestiona business-ul, iar ea mai mult îl motiva…

Ei adorau să meargă la teatru, restaurante și la cinema. În ciuda faptului că erau împreună de mult timp, pasiunea dintre ei nu s-a stins.

I-am cunoscut în instanță, după ce am absolvit universitatea luam parte la procedurile de arbitraj. Îmi plăcea foarte mult să îi văd împreună, era un cuplu interesant. El arăta de parcă era un zeu tânăr și o privea așa, de parcă ea era regina întregii lumi.

El putea să vorbească ore în șir despre ea și să o admire. Eram curioasă să aflu, care era secretul relației lor.

Ei visau să se stabilească în Province împreună, ea își dorea o pisică și o grădină minunată. Ei vizitau deseori Franța, de aceea își doreau să se mute acolo. Procesul de judecată a trecut cu bine.

Au trecut câțiva ani, ea m-a sunat și mi-a cerut să ne vedem. Ei au venit împreună. La fel de frumoși, dar ochii le erau triști.

Mi-au povestit, că mama ei a murit și ea mult timp nu putea să se recupereze după această pierdere.

El simțea că ea a devenit rece și nu îi mai acordă atenția de care avea nevoie. A început să umble la un bar, unde se îmbăta foarte des și fata care lucra acolo a rămas însărcinată de la el. Soția l-a iertat pentru că își simțea vina pentru că el a devenit așa. Au venit să afle cum să pregătească corect documentele pentru pensia alimentară pentru copil.

Copilul s-a născut. Mă întâlneam foarte des cu mama copilului. Era o fată ieftină, o persoană care se gândea doar cum să scoată cât mai mulți bani din cei doi. Am reușit să fac totul legal, am stabilit o pensie alimentară normală și orele de vizită pentru tată.

Au trecut 10 ani după aceasta. Astăzi am ieșit de la judecată și am auzit cum cineva m-a strigat din spate. M-am întors și am văzut un bărbat, care arăta aproape ca un vagabond.

Nu puteam să cred că era el, bărbatul pe care cândva îl credeam zeu! 

S-a dovedit, că ei au divorțat. Totul s-a întâmplat din cauza că el venea la fiul său pentru a-l vedea, iar tipa aceia îl îmbăta de fiecare dată, apoi soția lui a primit fotografii cum el o înșeală.

Au divorțat destul de civilizat, au împărțit averea. Acum el trăiește cu fiul său și cu mama lui, căci nu are unde. Fiecare zi e ca un infern. Își cresc copilul în condiții mizere, ea continuă să lucreze în acel local ieftin. Consumă ambii alcool.

Unde a dispărut acel zeu, care își adora soția – regină?

El mă privea cu niște ochi jalnici. Nu îmi venea să cred că e același om, care a intrat cândva la mine în birou cu un miros de parfum scump, într-un costum elegant și cu ochelari de brand. Nu. Este imposibil. Zeii nu mor!

Iar fosta lui soție s-a stabilit în Franța, trăiește în Province, are pisică și grădină. El a sunat-o de câteva ori, dar ea a spus că nu dorește să îl mai audă. El este supărat pe ea, de parcă ea l-a părăsit așa pentru nimic.

Iată așa s-a schimbat viața lor. Eu am urcat în mașină și mult timp după asta nu îmi puteam reveni. Apoi am înțeles, cât de corect a procedat ea! Fi fericită, regină, în Province-ul tău, fii fericită și nu te întoarce niciodată în orașul tinereții tale, pentru că tânărul zeu nu mai este.