L-a lăsat fără cuvinte cu o singură întrebare! Ce l-a întrebat o fetiță pe un deputat

Copiii pot pune în dificultate pe oricine cu întrebări ingenioase. Așa s-a întâmplat cu un deputat, care nici nu și-a putut imagina cel îl așteaptă în avion. Vecina lui de zbor i-a dat o întrebare care l-a lăsat fără cuvinte, chiar dacă el a fost cel care a vrut să o pună în dificultate.

Deputatul a urcat în avion și s-a așezat alături de o fetiță mică. La un moment dat, acesta s-a întors spre ea și i-a zis: ”Hai să vorbim? Zborul trece mai repede în timp ce discuți.”

Fetița, care tocmai a început să citească o carte, i-a răspuns fără prea mult chef străinului: “Despre ce vreți să vorbim?”

”Păi…nici nu prea știu”, i-a spus deputatul. “Ce zici dacă vormim despre încălzirea globală, sistemul sănătății sau despre domeniile economice care au nevoie de investiții financiare?”, i-a zis el zâmbind și plin de sine.

”Bine”, a răspuns fetița. “Desigur, acestea sunt subiecte foarte interesante și importante, dar permiteți-mi să vă adresez mai întâi o întrebare … Un cal, o vacă și un cerb – toți mănâncă aceeași mâncare – iarbă. Dar toți o elimină din organism diferit sub diferită formă. De ce?”

Deputatul a fost surprins de întrebarea fetiței, s-a gândit puțin și a spus: “Hmm, nu am idee.”

Atunci fetița i-a răspuns: “Chiar credeți că suntenți competent în probleme legate de încălzirea globală, de sănătate sau de economie, dacă nu vă pricepeți la rahat?”

După ce i-a spus asta, fetița și-a continuat lectura, iar deputatul a rămas fără cuvinte.