Iubirea imposibilă dintre Patricia Kaas și Alain Delon: Viața amoroasă a renumitei cântărețe

Patricia Kaas a devenit celebră imediat după lansarea primului ei album, iar odată cu faima a venit și dragostea…

Când Alain Delon a auzit pentru prima dată la radio piesa „Mademoiselle Chante Le Blues”, interpretată de cântăreața Patricia Kaas, s-a îndrăgostit instantaneu de vocea ei puternică și feminină, încercând să-și imagineze ce chip se ascunde în spatele acestei voci splendide.

Curând, Delon a avut o dorință irezistibilă de a face cunoștință cu Patricia Kaas. Ar fi putut să o contacteze prin asistenții săi, dar nu voia să acționeze atât de primitiv. A decis să facă cunoștință cu interpreta într-un mod solemn și frumos.

Era anul 1989. După ce a aflat unde va fi următorul concert al interpretei, Alain Delon a comandat un bilet la sala Zenith și a mers la concert ca un simplu admirator al Patriciei Kaas. De îndată ce Patricia a apărut în lumina reflectoarelor și a cântat primul vers, Delon și-a dat seama că s-a îndrăgostit.

Cu greu a așteptat sfârșitul concertului și ocolind gardienii, a mers la Patricia cu un buchet imens de trandafiri și a invitat-o la cină.

Patricia a privit atent către Alain Delon. În fața ei stătea cel mai frumos bărbat din lume. Cel pe care ea îl admira încă din copilărie. Nu putea să creadă.

Spunând atunci “da”, ea era sigură că această invitație era doar un gest frumos și nimic mai mult. Dar Delon era extrem de serios. A precizat adresa Patriciei și a anunțat-o că o va aștepta la ieșire din bloc.

Au mers la restaurantul „Maxim”. La cină, Patricia nu a mâncat aproape nimic. Ea era pur și simplu uimită de privirea lui, de poveștile lui și de felul de a râde în hohote.

Patricia a simțit că îi desparte un abis: Delon era o legendă, o vedetă de cinema, de două ori mai în vârstă decât ea, iar ea era o debutantă care venise în luxosul Paris dintr-un oraș german. Cu ce ar putea ea impresiona o persoană precum Alain Delon?

Nu se considera atrăgătoare – prea palidă, prea slabă, îmbrăcată obișnuit… Ea nu știa ce este „Fondue franc-comtoise” și cum se mănâncă corect, iar vinul l-a băut cu înghițituri mari, deși Alain a rugat-o politicos să-l savureze.

La sfârșitul serii, Alain a mai invitat-o la o altă întâlnire, iar în următoarele zile i-a trimis flori. Bârfele s-au răspândit rapid în jurul Parisului, pe care nimeni nu le-a putut infirma. Când Patricia, care câștiga rapid popularitate, a fost invitată la emisiunea „Tous a la Une”, în studio a apărut pe neașteptate Delon.

Fără să-i pese de consecințe, a luat microfonul din mâna prezentatorului și a declarat întregului public: „Este atât de frumoasă! Cântă atât de minunat! Este o mare artistă și o femeie uimitoare. O iubesc. Iar acum mai bine tac, deoarece văd că începe să roșească”.

Oferind microfonul prezentatorului Patrick Sabatier, Delon s-a apropiat de Patricia, a sărutat-o ​​pe ambii obraji, s-a așezat lângă ea și a luat-o de mână. A fost o tăcere tensionată în studioul TV, iar publicul de cealaltă parte a ecranului a încremenit.

Pauza a fost întreruptă chiar de Patricia. Ea eliberându-și mâna, s-a ridicat pentru a cânta piesa „Summertime”. Delon, așteptând cu nerăbdare finalul piesei, s-a ridicat și i-a sărutat mâna Patriciei. Parisul secular a fost șocat.

În seara următoare, Alain, cu ocazia zilei sale de naștere, și-a adunat cei mai apropiați prieteni la restaurantul Terente. Desigur că a fost invitată și Patricia.

Ea s-a gândit o zi întreagă dacă să meargă la acest eveniment sau nu și în calitate de cine va apărea acolo, ca prietena lui Alain Delon?

Cuvântul „prietenă” suna extrem de vulgar. În special în urma evenimentelor recente și a stării civile a noului ei admirator. Soția sa civilă, fotomodelul olandez Rosalie Van Breemen, aștepta un copil.

Patricia totuși a mers la eveniment. De îndată ce Delon a observat-o intrând pe ușă, s-a repezit să o întâmpine cu un pahar de şampanie.

Alain nu făcea un pas de lângă Patricia, o servea cu diverse gustări și o amuza cu poveștile sale, iar la sfârșitul serii, a petrecut-o personal spre taxi, spunându-le prietenilor că nu va permite unei tinere atât de frumoase să plece noaptea cu unul dintre invitați.

Dar dintr-o dată a avut loc o întorsătură neașteptată a evenimentelor…

Patricia, știind cum se termină astfel de romane, fără nicio explicație, a întrerupt relația cu Delon.

La scurt timp după aceea, a lansat noul ei album „Je te dis vous”. Una dintre melodii conținea următoarele versuri: „Pe când trăiai ca un prinț, eu cântam la un bal provincial, visând la tine…”, „Muream de frică, simțind prezența ta în sală, apoi ai venit cu flori și mi-ai dat speranțe că dragostea adevărată există…”

Desigur, Delon a considerat noile melodii o recunoaștere întârziată a sentimentelor și nu a încetat să o urmărească pe Patricia, deja incognito. A aflat în ce orașe are turnee și a mers acolo să-i audă vocea. În orașul Plaisir, ea îl observă din greșeală printre spectatori și… a uitat cuvintele cântecului.

La o conferință de presă în legătură cu lansarea albumului, Patricia a făcut următoarea declarație: „Mi-am dorit brusc să cânt despre dragoste. Tema principală a albumului este iubirea imposibilă. Este atât de puternică încât ți-e frică de ea, atât de interzisă încât o refuzi.”

Nimeni din cei prezenți în sală nu a avut nicio îndoială că aceste cuvinte i-au fost adresate direct lui Delon…

După întâlnirea cu Alain, Patricia și-a schimbat radical imaginea. Dacă până atunci se simțea perfect în imaginea unei adolescente cu sprâncene groase, tunsoare scurtă cu breton și un machiaj natural, acum își dorea să fie cu disperare seducătoare, dorită și chiar mai vulgară.

Ea înțelegea că o astfel de schimbare a imaginei ar putea fi periculoasă – ar putea speria producătorii și fanii.

Dar după istoria scandaloasă cu Delon, toată lumea se aștepta la unele schimbări de la ea, așa că transformarea din „rățușca urâtă” în femeia frumoasă a fost întâmpinată cu înțelegere.

Patricia a început să apară pe scenă în rochii mulate pe corp, din mătase subțire și dantelă, care semănau mai mult cu lenjeria intimă. Ea s-a încredințat în totalitate stiliștilor, iar aceștia au făcut din ea o adevărată operă de artă – i-au dat părului o nuanță frumoasă de platină și i-au corectat forma sprâncenelor, făcând-o atractivă și seducătoare. De asemenea, Patricia a decis să-și schimbe și forma nasului.

Trăind la Paris și bucurându-se de un succes tot mai mare, Patricia și-a cumpărat propria casă în Saint Germain des-Pres.

A avut multe aventuri, dar nu s-a căsătorit niciodată. De mai multe ori soarta i-a oferit șansa de a deveni mamă, dar nu a folosit-o niciodată. Fiecare sarcină i se părea prematură, iar bărbatul i se părea nepotrivit pentru rolul de tată. Pentru Patricia, cariera era întotdeauna în prim plan.

Kaas recunoaște că în viață adesea făcea alegeri greșite, ceea ce acum regretă. Ea vorbește dur despre bărbați, dar nu îi învinovățește pentru nimic.

Patricia nu a reușit să își întemeieze o familie, iar acum recunoaște cu regret că deja este târziu. Mulți bărbați au fost și sunt îndrăgostiți de ea, dar niciunul nu a reușit să îi ofere fericirea…