„Într-o noapte de iarnă, m-am trezit de la un zgomot straniu. Când am încercat să deschid ușa…”

Kraina Primorie. Anul 2008. Sat. Iarnă. Aproape de ora 2:00 noaptea. 

Paramedicul local se trezi de la un zgomot straniu ce se auzi afară, dar din moment ce zgomotul repede dispăruse, paramedicul a decis să nu se deranjeze și să continue să doarmă.

Dimineața, somnul dulce îl părăsi și eroul nostru se repezi să iasă în curte, dar ajungând până la ușă, paramedicul își dăduse seama, că ușa nu se deschide chiar atât de ușor. Aceasta era blocată pe dinafară. Tentativele repetate, de asemenea, nu au fost încununate cu succes.

Fiind complet disperat și nearzând de dorință de a-și face nevoile în găleată, paramedicul luă singura decizie corectă – să iasă pe fereastră. Dar ajungând afară, eroul istorioarei noastre, a decis mai întâi să verifice, ce se află acolo în ușă și abia după asta să fugă la veceu. Iar această decizie a fost una complet incorectă. Pur și simplu, în acea dimineață de iarnă, pe întuneric, paramedicul nu a văzut urmele unei fiare mari pe zăpadă.

Un tigru (mascul imens) stătea întins pe verandă, chiar sub ușă, se uita la paramedic cu o privire rece, dar în același timp neagresivă. Evaluând rapid situația, paramedicul își dăduse seama că nu va reuși să se întoarcă la fereastră, cât de mult nu și-ar dori…

Timp de aproximativ zece minute, noii cunoscuți s-au studiat unul pe altul, căci paramedicul nu se mai grăbea la toaletă – această nevoie a dispărut de la sine, îndată ce ochii tigrului și a omului s-au întâlnit. Probabil tigrul a înțeles, că persoana care stătea în fața lui nu prezenta vreun pericol și s-a îndreptat spre el.

Ai simțit vreodată cum inima ta se rupe și cade în pantaloni? Iată că paramedicul a simțit foarte bine acest lucru! Luându-se în mâini, eroul nostru a observat deodată că tigrul avea un laț de oțel în jurul gâtului – „cadou” de la braconierii chinezi. Aceștia pun astfel de capcane pentru căprioare și alte animale, dar uneori și un tigru poate rămâne cu un asemenea „guler”. Sârma îi ajunsese destul de adânc în piele iar în jur avea supurații multiple.

Oare în ce stare de disperare trebuie să fie animalul sălbatic pentru a căuta ajutor de la om? Într-un fel sau altul, paramedicul a înțeles totul și timp de două săptămâni tigrul a trăit la el în hambar, primind tratament și carne. Localnicii îl ajutau. Aproape nimeni nu a rămas indiferent. Tigrul suporta toate procedurile de tratare a rănilor cu o răbdare de invidiat și niciodată nu a manifestat nicio agresiune.

Două săptămâni mai târziu după ce s-au cunoscut, tigrul a plecat. La fel cum apăruse – noaptea. După o perioadă de timp, ușa paramedicului a fost din nou blocată. Ieșind afară, el a văzut în curte urme de tigru iar pe verandă o bucată de carne de cerb.