Incredibil, dar adevărat: Un pensionar britanic și-a decorat apartamentul în stilul celebrului arhitect Gaudí

Fostul profesor și-a petrecut 11 ani din viață și 2300 de euro pentru a-și decora locuința obișnuită cu mozaicuri colorate în stilul celebrului arhitect catalan

Pensionarul britanic Jem Imani Red, în vârstă de 65 de ani, care locuiește în orașul englez Preston, iubește mai mult decât orice munca a doi arhitecți – Antonio Gaudi și Friedensreich Hundertwasser. Pe cel din urmă chiar l-a și cunoscut, atunci când lucra la o clădire din orașul austriac Salzburg.

Fostul profesor s-a mutat pentru prima dată la Preston pentru a studia la Universitatea Centrală din Lancashire și, potrivit acestuia, s-a îndrăgostit imediat de oraș. Așa că a decis să facă ceva frumos pentru locuitorii săi.

Așadar, a plătit un grădinar profesionist să monteze statui și alte decorațiuni în fața caselor vecinilor. Cu toate acestea, conducerea proprietăților a spus că nu are permisiunea de a crea o mini oază și i-a interzis să facă ceva pe terenul alocat până la procesul de instanță.

Însă pensionarul a decis să-și folosească imaginația în interiorul propriului apartament, unde nimeni nu putea să-i interzică acest lucru. Timp de 11 ani, a decorat pereții cu mozaicuri colorate, cheltuind pe asta 2.300 de euro.