În fiecare primăvară, acest cocostârc fidel se întoarce la partenera lui rănită! Ce poate fi mai frumos?!

În fiecare lună de august, cocostârcul pe nume Klepatan este nevoit să își părăsească partenera iubită pe nume Malena, ca să migreze în Africa de Sud.

Din nefericire, Malena nu poate zbura împreună cu el – acum 22 de ani, ea a fost rănită de un vânător. După acea întâmplare, distanțele mari au devenit pentru ea de nedepășit. De atunci, ea rămâne singură și își așteaptă răbdătoare iubitul.

Deja, 15 ani la rând devotatul Klepatan, depășind o distanță de 13 mii de kilometri, se întoarce la ea în luna martie de fiecare dată.

În timp ce cocostârcul este în Africa, de Malena are grijă un fost om de serviciu, care a lucrat la școală. Bărbatul se numește Stepan Vokich.

Cele două berze și-au construit un cuibușor confortabil chiar pe acoperișul casei lui, care se află în micul sătuc Brodski-Varos din Croația.

În fiecare an, cele două berze dau naștere puișorilor minunați, de care au grijă împreună. Pe timpul iernii, Klepatan împreună cu puii lor zboară în țările calde.

Întreaga iarnă, Malena o petrece în casa lui Stepan, care special pentru ea își face rezerve de peste 10 kilograme de pește pe sezon. Datorită bărbatului grijuliu, povestea despre dragostea adevărată dintre cele două berze a devenit cunoscută. Acum vecinii îi aduc adesea gustări pentru Malena și puii ei.

În toți acești ani, cele două păsări au crescut mai mult de 50 de pui.

Uneori, printre animale, există povești care pot fi o lecție pentru mulți oameni. Un exemplu minunat ar fi povestea de dragoste dintre berzele Klepatan și Malena.