Iată cum mi-am revenit după o despărțire grea: ,,Pierzându-l, m-am regăsit pe mine!”

El trebuia să devină Unicul. Cel care se va așeza într-un genunchi, cel care va striga de bucurie, văzând cele două liniuțe roz, cel care mă va ajuta să suflu lumânările la a 80-a zi de naștere a mea.

El trebuia să devină Unicul, până când nu l-am pierdut.

De la început era dureros. FOARTE dureros. Am avut prea multe nopți nedormite, singură în pat, cu capul pe perna umedă de lacrimi. Simțeam, câ niciodată nu se va sfârși, aveam îndoieli că nu trebuia să îl părăsesc, îmi reproșam că prost m-am străduit.

Dar apoi, într-o bună zi am înțeles, că eu voi fi bine. Și nu pur și simplu bine, dar mai bine decât eram înainte. Voi fi liberă. În sfârșit, îmi voi trăi viața așa cum doresc.

Am realizat, că nu fiecare om pe care îl pierzi în viață este o pierdere. Și nu fiecare om, pe care îl întâlnești în viață merită păstrat. 

Oamenii vin în viața nostră dintr-un motiv, cu un anumit scop. Ne oferă lecții, ne aduc fericire sau tristețe, ne deschid ochii asupra unor lucruri, ne ajută să ne cunoaștem pe sine și dorințele noastre.

Uneori oamenii pleacă din viața noastră tot dintr-un motiv și cu un anumit scop. Ei pleacă pentru că și-au încheiat misiunea în viața noastră, pentru că ne-au învățat, ce trebuiau să ne învețe și acum e timpul să meargă mai departe. Acei oameni, care vin și pleacă, nici nu trebuie să rămână.

Atunci când ei pleacă, te doare. Te simți singur. Îți pare că ți-au luat inima cu ei, te simți trădat, fără speranță, distrus.

Aceste sentimente sunt firești la început. Însă peste câteva săptămâni sau luni e timpul să faci un pas înapoi. Trebuie să realizezi, că pierzând astfel de oameni, care te ofensau, care nu îți acordau atenție, doar ai avut de câștigat. Ai câștigat libertate, bucurie, pace și liniște sufletească.

Da, posibil ai pierdut multe odată cu plecarea lor. Ai pierdut amintirile, visele și planurile comune, îmbrățișările de dimineață. Ai pierdut mesajele drăguțe înainte de somn, statutul de pe rețelele de socializare și multe alte lucruri frumoase.

Și eu am pierdut multe, atunci când l-am pierdut pe El, dar iată încă alte lucruri!

Am pierdut mesajele și apelurile, pe care el le ignora, manipulările lui, sentimentul că sunt incompletă. Am pierdut reproșurile și învinuirile, comportamentul urât, lacrimile pe care le vărsam, certurile.

Am pierdut omul care mă ofensa emoțional.

Deși este dificil, pentru mine nu este o pierdere. El a venit în viața mea și m-a învățat multe lucruri, pentru care îi sunt recunoscătoare. Îi sunt recunoscătoare pentru clipele când eram fericiți, pentru că mi-a arătat cât de puternică pot fi.

Pierzându-l m-am regăsit pe mine. Mi-am regăsit visele mele.

Dacă ai sentimente asemănătoare, dacă în sfârșit ai reușit să lași pe cineva să plece din viața ta, nu te învinovăți. Acești oameni nu îți merită energia și lacrimile. Ei nu te merită pe tine.

Posibil i-ai pierdut și ai câștigat mult mai multe. Ți-ai întors viața.