Fiul mi-a adus noră din sat! Viața familiei noastre s-a schimbat pentru totdeauna!

„Doamne, de unde a găsit-o fiul meu pe această Natalie, care nici nu știe să vorbească corect…” – se gândi doamna Elena, profesoară cu experiență, atunci când fiul i-a făcut cunoștință cu viitoarea lui soție.

-Mamă, Natalia lucrează la grădiniță, – a anunțat-o fiul.

Dar în capul femeii se roteau cu totul alte gânduri: „Parcă e cu ochii legați, chiar nu vede cine e ea și cine suntem noi! Vai, dar ce fete a avut… Alina – traducătoarea, Mihaela – contabilă…”

Elena și soțul i-au oferit fiului libertate totală, și iată rezultatul: o fetișcană din sat i-a sucit mințile. Dar nu-i nimic, genele și bunul simț vor rezolva problema, – se liniștea femeia.

În ciuda tuturor argumentelor ei, nunta totuși a avut loc. La început, tinerii trăiau împreună cu părinții. Natalia încerca să-i numească mamă și tată, dar profesoara intelectuală insista să fie numită – doamna Elena.

După o lună, a venit mătușa Nataliei în vizită, care a crescut-o după moartea mamei. Fata nu a avut niciodată un tată. Mătușa a adus legume proaspete din grădina ei, niște smântână, magiun… Natalia și-a primit oaspetele și a întins masa.

-Cântă-ne ceva, Natalia! – a rugat-o mătușa ei. Și Natalia a început să cânte.

Vocea ei clară și frumoasă a uimit-o pe soacră și a împăcat-o oarecum cu ceea ce se întâmplă.

-Ei bine, e timpul să plec. Avea dreptate Natalia în privința ta, ești o femeie foarte bună, Ileano!

Soacra, așteptând să vadă cu ce se va încheia această farsă ridicolă, urmărea viața tinerilor căsătoriți și a fost surprinsă să vadă cum băiatul ei se schimbă. Natalia avea grijă de el ca de un copil și îl numea cu vorbe dulci, iar el era bucuros să facă ceva prin casă doar ca să o mulțumească. Înainte, feciorul ei stătea doar în fața calculatorului, spunând că pentru fiecare muncă există specialiști instruiți și nu ar trebui să facă el totul.

-E bravo fata asta! – îi spunea soțul Elenei. -A făcut bărbat din nătărăul nostru.

Și prietenii, cu care el obișnuia să umble nopțile cine știe pe unde, vin acum la ei acasă. Natalia îi așează pe toți la masă, îi hrănește, stă cu ei, glumesc toți împreună.

-Ei, ce mai face fetișcana ta din sat? – o întrebau colegele de serviciu pe Elena.

-Este o fată normală… – răspundea Elena supărată pe ea însăși, pentru că a făcut concluzii pripite, spunând tuturor că are o noră needucată.

A trecut un an, Natalia a născut o fetiță. Elena și soțul ei erau în al nouălea cer de fericire – ce nepoțică frumoasă le-a adus pe lume nora! Femeia era mândră de copiii ei, sunt un cuplu fericit, au un bebeluș sănătos și curând se vor muta la casa lor.

-Cântă ceva, fiica mea! – s-a adresat soacra către Natalia.

-Să cântăm împreună, doamna Elena!

-Poți să-mi spui mamă, draga mea!